View Single Post
Vechi 13.03.2009, 18:26:22
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elom Vezi mesajul
Sunt curios, de ce nici o sectă (nu agreez denumirea asta, dar am să le zic așa) nu mai are cultul sființilor?
Pentru ca asa ne-au invatat chiar sfintii.

"Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos si pe El rastignit" (spune Sfantul Apostol Pavel in 1 Corinteni 2:2)

Acelasi Sfant Apostol refuza categoric inchinarea oamenilor:
"Oamenilor, de ce faceti lucrul acesta? Si noi suntem oameni de aceeasi fire cu voi; noi va aducem o veste buna, ca sa va intoarceti de la aceste lucruri desarte la Dumnezeul cel viu" (Faptele Apostolilor 14:15)

Sfantul Apostol Petru, de asemenea refuza inchinarea:
"Scoala-te, si eu sunt om", ii spune Sfantul Apostol sutasului care i s-a aruncat la picioare ca sa i se inchine. (Faptele Apostolilor 10:26)

Nici ingerii nu vor sa primeasca inchinare:
"Si dupa ce le-am auzit si le-am vazut, m-am aruncat la picioarele ingerului care mi le arata, sa ma inchin lui. Dar el mi-a zis:"Fereste-te sa faci una ca aceasta! Eu sunt un impreuna slujitor cu tine, si cu cei ce pazesc cuvintele din cartea aceasta. Inchina-te lui Dumnezeu!" (Apocalipsa 22:8,9)

Cel mai frumos mod de ai cinsti pe Sfintii Apostoli ai Domnului Iisus Hristos, este acela de a le cunoaste bine invataturile si de a ne ruga Bunului Dumnezeu sa ne dea putere sa urmam aceste invataturi. Cat priveste inchinarea, Sfanta Scriptura ne invata prin scrierile Sfintilor Apostoli sa ne inchinam numai lui Dumnezeu, prin Fiul Sau Iisus Hristos.

Sa-i onoram pe Sfintii Apostoli prin studierea si ascultarea invataturilor pe care ni le-au lasat in Sfanta Scriptura.
Reply With Quote