A urma pe Maica Domnului este de mare folos !
Caută viața și o vei găsi. Eu sunt Maica vieții, pentru că L-am născut pe Acela care dă viață tuturor celor morți in Adam. Viața trupului , care se sfârșește cu moartea, iți va folosi puțin. Caută numai viața sufletului tău, care singură este scumpă și veșnică. Harul lui Dumnezeu este viața sufletului, fără el slăbești și mori.
Urmează virtuțile mele, pe care le-a sădit in mine harul Dumnezeiesc, și de care Arhanghelul Gavril m-a salutat că eram plină, pentru ca să fiu slăvită Maică a preabunului Dumnezeu. Pilda Fiului meu, desigur că este o lege indestulătoare pentru toți ; dar fiindcă sunt Maica creștinilor, și eu sunt pildă pentru ei. Fiule , să nu te indoiești de ocrotirea mea, dacă tu cauți să mă urmezi. Nimeni să nu creadă, că este cu adevărat evlavios fără de mine , dacă nu calcă pe urmele mele. Nici o rugăciune nu-mi este plăcută, dacă vine dintr-o inimă lipsită de virtuțile mele. Ști bine că eu pot toate pe lângă Dumnezeu, deoarece in cer eu stau alături de tronul Fiului meu. << Va urma >>