View Single Post
Vechi 10.03.2009, 20:47:37
emanuel2007
Guest

Implicit

eu nu trebuie sa ma duc la nici un ierarh in audienta frate , ca nici nu am nevoie de una ca asta ; eu am spus : eu doar ma rog pentru ei ... simplu ... caci Hristos nu se reduce doar la birocratie ci Hristos lucreaza prin rugaciune ; la sfanta liturghie nu ne invita nimeni sa mergem in audiente , ca daca s-ar reduce sfanta liturghie doar la asta atunci am fi mai de plans decat paganii ; ortodoxia nu este doar o institutie lumeasca cum o vezi tu , in plan orizontal , ortodoxia este condusa numai de un singur conducator infailibil , Hristos , de la care invatam sa ne rugam si pentru pacatele noastre si pentru ale altora , inclusiv pentru ale ierarhilor ... crezi ca corpul ala de inspectie sau inspectorii eparhiali sunt infailibili ? sau ca nu pot sa cada si ei grav in necanonicitate ? de ce te mira asta ? si ereticii au inspectori si alte chestii din astea de astea , care pot foarte bine sa devina o simpla birocratie lumeasca asa cum se si doreste de altfel ... nu ai observat la toti ereticii cum incearca mereu sa submineze dumnezeiescul din biserica si sa il reduca la un plan orizontal , animalic , stiintific , omenesc , demonic , ca cam acelasi lucru este ? ortodoxia tocmai asta nu este : institutie omeneasca !
Reply With Quote