View Single Post
Vechi 10.03.2009, 10:14:04
liviu-sergiu liviu-sergiu is offline
Member

Data înregistrării: 27.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Vi s-a lipit de creier cuvantul "fabula". Eu nu am spus niciodata ca pilda bogatului nemilostiv ar fi o fabula. Poate fi numita alegorie sau parabola.
Am vrut doar sa scot in evidenta ce inseamna sa iei ad-literam ceea ce nu are cum sa se fi intamplat intocmai.

Pentru ca dvs. luati totul la litera, riscati sa ajungeti la niste concluzii caraghioase (ex:"sangele mortului striga" - concluzie la versetul din facerea 4:10)

Pentru mine este in regula cu ceea ce mi-ati raspuns. Nu pentru ca as fi de acord, dar am inteles parerea dvs si cu asta discutia s-a incheiat. Acelasi lucru il cer si eu. Am parerile mele, pe care nu trebuie sa le luati de bune, dar nici sa-mi repetati aceleasi intrebari la care am raspuns (cum face idolul dvs. - d-l Ovidiu-s).

Apropo, ce ziceti, am avut dreptate cand am spus ca d-l Ovidiu, nu va face altceva decat sa reposteze acelasi articol lung, cu aceleasi fragmente, desi la unele dintre ele a primit raspuns de multe ori?

Facem un ramasag? Eu zic ca din urmatoarele 5 postari ale d-lui Ovidiu, pe acest topic, 3 vor fi aproape identice cu ceea ce a mai postat de zeci de ori, desi a primit raspuns (tot de zeci de ori).

P.S. Spuneam ca sunt multumit ca ati raspuns, cum ati stiut (la fel fac si eu). Nu mai revin cu aceleasi intrebari. Doar la raspunsul acela cu "moartea clinica" nu prea sunt multumit. Nu cred ca este bine sa asemanam moartea adevarata cu moartea clinica (un fenomen inca incomplet elucidat).
Ti-am dat verbul a fabula si cuvantul fabula pt ca ai zis sa nu citesc niciodata o fabula ca as lua-o razna.
Ti-am dat exemplul ca glasul sangele lui Abel striga la Dumnezeu, cuvinte spuse de insasi Dumnezeu, pt ca El stie mai bine ce se intampla cu fiecare dupa ce moare si eu cred ca nu a inventat de la Sine ca glasul sangelui lui Abel striga catre Dumnezeu. Pt ca noi nu am murit(inca) si nu stim cum este dupa moarte, de aceea trebuie sa credem in cuvintele Lui Dumnezeu fara sa le consideram caraghioase.
Sant perfect deacord sa incheiem subiectul asta, iar la adresa domnului Ovidiu-s nu este treaba mea sa-i spun ce sa faca si ce nu. Convingerile sale sunt in acele versete pe care le considera destul de clare si sincer eu le inteleg cam la fel cum intelege si el.
Referitor la moartea clinica intradevar este un fenomen neelucidat dar cred ca nu v-a fi niciodata elucidat.