View Single Post
Vechi 09.03.2009, 13:36:26
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Sfintul Efrem Sirul,vorbind despre iertare:

"Bine a zis Domnul: ca sarcina Mea este usoara! Ca ce greutate si ce osteneala este a lasa noi fratelui nostru greselile cele usoare si de nimic vrednice, spre a ni se ierta si noua cele ale noastre...
Nu am zis sa-Mi aduceti bani, sau tapi, sau post, sau priveghere, ca sa ziceti:
Nu am sau nu pot! Ci ceea ce este lesnicios si usor si scurt ne-a poruncit, zicind: Tu iarta fratelui tau greselile lui si Eu iti iert pe ale tale!
Tu insa nici greselile nu ierti, poate putini bani doi sau trei dinari, iar Eu nenumarati talanti iti daruiesc tie.
Tu nu mai ierti nimic daruindu-i; iar Eu iti dau tie vindecare si imparatie iti daruiesc. Si darul tau atunci il primesc cind te impaci cu cel ce iti vrajmaseste tie, cind nu ai vrajba asupra cuiva intru minia ta. Cind ai pace si dragoste catre toti, atunci rugaciunea ta este bine primita si prinosul tau bine placut si casa ta este blagoslovita si tu esti fericit. Daca tu cu fratele tau nu te impaci, cum ceri iertare de la Mine?
Cuvintele Mele le calci si ceri iertare de la Mine? Eu, Stapinul tau iti poruncesc si tu nu iei aminte? Apoi cum indraznesti sa aduci catre Mine rugaciune si jertfa? Caci precum tu iti intorci fata de catre fratele tau, asa si Eu despre rugaciunea ta si de la darul tau voi intoarce ochii Mei".
Reply With Quote