View Single Post
Vechi 08.03.2009, 21:07:49
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”.

RĂSPUNS:
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Apostolul Petru descrie o lucrare facuta de Domnul Iisus Hristos pe vremea lui Noe, cand doar opt suflete au ascultat si s-au mantuit. Domnul Iisus Hristos prin Duhul i-a avertizat pe oameni despre ceea ce avea sa se intample. Unii au crezut si s-au urcat in barca altii nu au vrut sa creada si au pierit. Apostolul Petru nu ne spune ca Domnul Iisus Hristos s-a mai dus inca o data, in timpul mortii sale, sa le vorbeasca celor care au refuzat mantuirea. Soarta lor a fost pecetluita la vreama aceea. Doar opt suflete s-au mantuit, spune Sfantul Apostol.

Il rog pe domnul Liviu Sergiu să ne spună incă o dată ce a înțeles de aici. Mie mi-ați mai postat acest lucru de vreo 10 ori și e clar că vă bateți joc de ceea ce spune Biblia. Sunteți sigur că ați comentat versetele de la întâia epistolă a lui Petru?
Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “[COLOR=#ff0000]omorât[/COLOR] cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”
Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea :
1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți". Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad.

Citat:
Sa vedem daca am dreptate. Eu m-am apucat sa iau "la explicat", asa cum ma pricep, toate fragmentele postate de d-l Ovidiu. Nu voi rata nici unul. Dar, treba rea este ca nici nu o sa apuc sa raspund la toate fragmentele, ca paginile topicului vor fi iar umplute de aceeasi si aceeasi postare lunga si savanta a d-lui Ovidiu.

Oare e asa?! Mă faceți să râd! De când ați intrat pe forumul acesta nu faceți decât să reluați întruna materialele de propagandă adventistă pe care le preluati de pe Intercer, forumul sectanților adventiști, idei cu care ați fost îndoctrinat la adunare. Diferența dintre mine si dvs este ca eu intotdeauna am explicat biblic frânturile de versete pe care le folosiți voi adventiștii pentru a vă "explica deviațiile". Dvs nu ati facut niciodata acest lucru în cazul in cazul argumentelor Bisericii, in fața cărora pălesc ca pleava speculațiile voastre sectărești.

Citat:
- in ce stare erau bogatul si Lazar dupa ce murisera. Daca erau suflete, de ce aveau parti trupesti si suferinte trupesti (nu va suparati ca repet aceasta intrebare)?
- se spune despre Lazar ca a ajuns in sanul lui Avram. Cat de mare trebuia sa fie sanul lui Avram pentru a-i primi pe cei binecuvantati? Sau erau primiti pe rand, cu programare?
- imaginati-va ca, in mod asemanator scenei din pilda bogatului nemilostiv, dvs. veti ajunge in sanul lui Avram. Cand sa va bucurati mai bine, vedeti in Locuinta mortilor, in chinuri, pe o persoana iubita (un parinte, o sora, un prieten bun). Cum va fi bucuria dvs. cand veti sti ca de cealalta parte, persoane dragi sunt chinuite?
Cum poți să te referi la Împărăția cerurilor raportându-te la pofte care țin de trupul nostru de acum? Spune Hristos:
Mat.22.30 “Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer.”
Adică omul nu mai are aceleași pofte lumești, mâncare , băutură, sex ca in viata asta.
Ioan 3.12 “Dacă v-am spus cele pământești și nu credeți, cum veți crede cele cerești?”
Biblia spune clar că sufletul există conștient. Și tot ea spune că îngerii și demonii, deși sunt creații spirituale au simțuri. Simțurile lor nu sunt asemenea nouă dar ne sunt prezentate în așa fel încât noi să le înțelegem:
Ioan 3.12
“Dacă v-am spus cele pământești și nu credeți, cum veți crede cele cerești?”
Apoc 20.12 Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR.” Deci Diavolul care e o creațe spirituală și nu are aceleași simțuri ca oamenii trupești va fi chinuit de "foc"
Ti s-a mai explicat de atâtea ori până acum că Învierea la creștini nu înseamnă recrearea unei persoane, ci înseamnă crearea unui nou trup duhovnicesc pe un suflet care există constient. Asta explică și Biblia: