Citat:
În prealabil postat de matad
Iustin tu chiar crezi cu tarie ca maninci trupul si bei singele lui Hristos la impartasanie ? E tare magia asta . Scuza-ma .Eu credeam ca e vorba de credinta. Isus ne invata sa facem acest ritual in memoria Lui pina la a doua venire .Eu unul nu sint dipus sa devin mistic cu tendinte spre magie alba.Abia am renuntat la ateism si magia nu are loc acolo.
Iar faptul ca tu pui o distanta fata de alti frati diferiti de tine , aduce aminte de farisei care se considerau numai ei curati.
Apoi de ce il crezi pe Dumnezeu atit de rau ,sa nu ierte pacatele . Nu EL ne considera deja neprihaniti ,daca ne intoarcem cu fata catre EL?
Mai trebuie citit Pavel.
Unde zici tu ca un alt om pacatos si neprihanit poate ierta pacatele? Stiu ca ,conducerea bisericii vrea aceasta putere.Dar asta e o ncumetare fata de Dumnezeu ,pt ca numai El are acest drept . Stii tu vreun judecator atit de curat si drept ,afara de Hristos?
Daca vrei ceva sa te intareasca vezi emisiunile de pe www.oxigen.tv
Dureaza 15min in fiecare zi.
Acolo nu se fac discriminari denominationale.
|
Sfânta Împărtășanie este cel mai minunat dar lăsat de Dumnezeu oamenilor pe pământ, până la întâlnirea cu El în viața viitoare.
Sfânta Împărtășanie înseamnă sfințirea pâinii și vinului, la Sfânta Liturghie, când, prin rugăciunea preotului și coborârea Duhului Sfânt, aceste daruri se transformă în Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos, după care preotul și toți cei credincioși se împărtășesc. Actul împărtășirii mijlocește întâlnirea cu Domnul Hristos și sfințirea întregii noastre ființe, fiind pentru cel credincios o bucurie și o binecuvântare decât care nu există mai mare, în viața pământească.
De ce săvârșește Biserica această Taină? Pentru că este darul cel mai de preț primit de la Mântuitorul Hristos. Înainte de patima Sa, El a petrecut o seară deosebită cu ucenicii Săi. Domnul i-a adunat în jurul Său ca pe niște prieteni iubiți și a săvârșit un gest minunat și semnificativ. A luat o bucată de pâine și binecuvântând-o a împărțit din ea tuturor, spunând că acela era trupul Său. Și toți au gustat. Apoi a luat și un pahar cu vin, și binecuvântându-l a dat tuturor să bea, spunând că acela era sângele Său. Și fiecare a gustat. Pe lângă această mâncare dumnezeiască, Mântuitorul le-a dat o poruncă, scurtă dar de mare preț: ca ucenicii Săi să își poarte iubire unul altuia precum El Însuși, Iisus, îi iubise pe ei.
La acea cină, Mântuitorul i-a învățat pe ucenici cum să se împărtășească cu Trupul și Sângele Său. După Înălțarea Sa la cer, prin trimiterea Duhului Sfânt, ucenicii lui Iisus primesc ei înșiși puterea de a săvârși ceea ce îi învățase Mântuitorul mai înainte, și de a împărți acest Dar tuturor celor credincioși, pentru ca toți să-l poată primi pe Hristos și să se mântuiască.
Astfel, fiecare Sfântă Liturghie este chipul acelei întâlniri dintre Mântuitorul Iisus și ucenicii Săi. El vine la ei prin darul Trupului și Sângelui Său, iar ei, credincioșii, adunați în jurul Său, primesc cu credință și dragoste, ca din mâna Lui, Sfânta Împărtășanie. Este un gest de apropiere și dragoste, exact ca la acea Cină de Taină, și nici unul dintre ucenicii Săi nu s-ar gândi să refuze darul sau să stea deoparte. Toți se împărtășesc și parcă altfel nici nu se poate...
Cum, nu se poate totuși să fim creștini și ucenici ai Domnului, chiar dacă la Liturghie noi de cele mai multe ori nu ne împărtășim? Nu e de ajuns că postim când putem, că citim destule rugăciuni, că mergem duminica și în sărbători la biserică?
Mântuitorul Hristos avea cu ucenicii Săi o legătură plină de iubire; ucenicii Îl ascultau cu iubire și cu încredințarea că învățăturile Lui sunt bune și mântuitoare. El i-a învățat să se împărtășească cu Trupul și Sângele Său, și tot El le-a mai spus că cine nu face aceasta nu poate să moștenească viața cea veșnică. Înțelegem de aici că împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului reprezintă o condiție indispensabilă mântuirii.
Pe vremea Sfinților Apostoli și după aceea, creștinii aveau multă dragoste pentru Hristos și se împărtășeau la fiecare Sfântă Liturghie. Ei înțelegeau foarte bine că Sfânta Liturghie aceasta înseamnă în principal: împărtășirea cu Hristos, prin care primeau darul Duhului Sfânt și putere dumnezeiască de a se iubi unii pe alții și de a trăi ca adevărați ucenici ai iubitului lor Învățător și Domn.
Noi, creștinii de astăzi, câtă dragoste avem față de Mântuitorul Iisus Hristos? Cum ne ducem la Sfânta Liturghie și cum ne întoarcem de acolo? Ne ducem pregătiți să-L întâlnim pe Fiul lui Dumnezeu și să ne sfințim viața prin Împărtășanie? Și ne întoarcem noi purtându-L în noi, cu smerenie si dragoste, cum au făcut dintotdeauna adevărații Săi ucenici? Sau rămânem încă o dată goi de darul cel mai de preț, pentru că, din cine știe ce cauză, nu am înțeles ce se săvârșește acolo, Cine vine la noi și ni Se dăruiește, Cine ne iubește și ne mântuiește, și așa am rămas deoparte, ca și cum nici măcar n-am fi intrat în cămăruța de taină unde Mântuitorul se împărtășește ucenicilor Săi.