View Single Post
Vechi 08.03.2009, 17:01:34
anne's Avatar
anne anne is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit Diferente...

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Care-i diferenta intre primele doua criterii de judecata?
Nu stiu daca sunt eu cea mai in masura sa-ti spun care e diferenta intre cele doua criterii de judecata, draga Florin - Ionut. Parintele arhim. Cleopa in cartea sa nu da explicatii referitoare la aceste judecati.
Am sa-ti spun insa cum inteleg eu, o biata pacatoasa, aceste diferente si, daca gresesc, ii rog pe cei de pe forum , care sunt mai in masura sa ne explice (teologi, preoti…), sa aduca completari, corecturi…
Prima diferenta intre cele doua judecati ar fi categoria de oameni pe care o va judeca:
1.[SIZE=3] [/SIZE]oamenii ce au trait de la Adam pana la darea legii pe Muntele Sinai;
2.[SIZE=3] [/SIZE]oamenii ce au trait dinainte de Hristos si toti cei ce nu cred in Hristos; (indiferent daca au auzit sau nu de Hristos….- parerea mea…)
O a doua diferenta consta in insusi criteriul de judecata:
1.[SIZE=3] [/SIZE]dupa legea constiintei
2.[SIZE=3] [/SIZE]dupa legea zidirilor
Prima e clara: neavand legi scrise , cei ce au trait de la Adam pana la darea legii, vor fi judecati dupa legea firii, dupa binele si raul pe care constiinta fiecaruia l-a lucrat.
In cazul celei de a doua legi, pe langa constiinta si cele 10 porunci deja date, va judeca si dupa legea zidirilor.
Iata cum vad eu aceasta lege a zidirilor:
Privind frumosul de langa noi…apele limpezi ale raurilor , macii rosii intr-un lan de grau , cerul plin de stele, zambetul unui copil, un copac cu flori, o ploaie calda de vara, soarele ce se stinge intr-o vatra de jaratec….etc….sa vedem, sa intelegem ca dincolo de toate acestea se afla UN CREATOR NEVAZUT!!! Se afla CINEVA care le-a creeat…SA CUGETAM LA CEVA MAI PRESUS DECAT NOI care le-a dat fiinta!!! Pentru ca e imposibil ca toate astea sa fi aparut pur si simplu….din senin…fara ca CINEVA sa le fi dat viata, forma, esenta! Si sa cugetam cu admiratie, cu respect….macar (daca cu dragoste nu se poate ) fata de acel CREATOR!.Sa multumim acelui CREATOR pentru toate cele date noua si atat de bine randuite ! Un Creator pe care noi, crestinii, il numim atat de frumos…TATAL NOSTRU,…DUMNEZEU!
(Aceasta lege a zidirilor…as numi-o si legea cugetarii la Dumnezeu, la CREATORUL a toate cate sunt…sau, mai simplu…GANDUL NOSTRU LA DUMNEZEU,…la Creator…)
Ii rog , inca o data pe teologii sau preotii de pe acest forum sa vina cu completari si corecturi…daca nu am dreptate…daca gresesc in ceea ce am afirmat…Sau daca au observat ei insisi alte diferente.
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..."
Reply With Quote