View Single Post
Vechi 04.03.2009, 15:06:48
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit rostul bolii si al necazurilor

La drept vorbind,nu poti sa te bucuri de boala;poti insa sa te intrebi unde ai gresit si sa-ti revizuiesti atitudinea.Poti sa o accepti,negresind,ca pe o proba de intarire privind viitorul apropiat.
Insa in toate functioneaza legea compensatiei.Cu cat le primim mai bine,cu sufletul deschis,fara a purta pica persoanei prin care vin necazurile -caci nu ea,persoana,este cea care le hotaraste-cu atat ne intarim sufleteste.
In viata fiecaruia dintre noi alterneaza starea de bine cu cea de tristete,sanatate si boala,necazuri si bucurii.
Daca stam si ne gandim bine,nu exista o stare permanenta de bucurie sau de necaz;toate sunt randuite de asa natura ca sa putem depasi momentul respectiv si sa nu cadem in deznadejde.
Din punctul meu de vedere,toate "intamplarile" sunt lectii de viata la care trebuie sa sustinem un examen;am picat examenul,lectia se repeta.

Mi-au placut cuvintele Sf.Maxim Marturisitorul:
"Aripile Soarelui Dreptatii sunt Pronia si Judecata.Cuvantul,zburand prin acestea,Se salasluieste in chip nevazut in fapturi,tamaduind prin ratiunile intelepciunii pe cei ce vor sa se tamaduiasca,si vindecand prin modurile certarii pe cei greu de urnit spre virtute".
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine.

Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc."

Reply With Quote