Citat:
În prealabil postat de liviu-sergiu
Referitor la nemurirea sufletului spune-mi daca Hristos este mincinos?!!! cand spunea povestea saracului care dupa ce a murit, a ajuns in sanul lui Avram, defapt ne mintea??? Toata povestea asta e o minciuna???
Eu cred pe Hristos pe cuvant si aceasta istorioara este o poveste reala luata din istoria lumii la care Hristos este martor.
|
Faceti referire la pilda bogatului nemilostiv din Evanghelia dupa Luca cap. 16:19-31. Prin relatarea din acest fragment Domnul Iisus Hristos vrea sa ne duca la o invatatura, ce se gaseste la final:
"Daca nu asculta de Moise si prooroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti" (Luca 16:31)
Dvs. va impiedicati de realitatea celor prezentate si pierdeti din vedere invatatura esentiala. Daca eu va spun fabula cu vulpea si corbul, dvs. veti spune ca sunt un mincinos? Sau veti intelege ca vulpea sau corbul vorbesc, si veti pierde morala fabulei?
Asa si in acest caz. Domnul Iisus Hristos a incercat sa ne faca sa intelegem un adevar. Din greseala, dvs. ati inteles ca bogatul si Lazar, dupa ce murisera de fapt traiau.
Am si eu niste intrebari lamuritoare. In ce stare se aflau bogatul si Lazar dupa ce murisera, dar totusi mai traiau? Daca era suflete, atunci de ce aveau parti trupesti (degete si limba) si suferinte trupesti? Daca erau trup si suflet, atunci cum murisera?
In pilda bogatului nemilostiv Domnul Iisus Hristos ne invata sa ascultam de Moise si prooroci (Cuvantul lui Dumnezeu), pentru ca altfel nu vom crede nici chiar daca ar invia mortii. Mare adevar. Cati oameni a schimbat si a adus la credinta invierea lui Lazar din Betania?