View Single Post
Vechi 02.03.2009, 22:40:43
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Pentru că mulți cinstitori ai Maicii Domnului doresc să știe cât mai multe despre viața cea fără de prihană, despre chipul și caracterul , despre petrecerea Maicii Domnului, după predaniile cele mai vechi ale scriitorilor, iată câteva amănunte din viața cea sfântă a Preacuratei Fecioare Maria.
Ea petrecea in casa lui Iosif cel drept și sfânt in neâncetată rugăciune și hărnicie. Câte lucruri frumoase n-au ieșit din mâinile ei ! Vechile predanii ne spun că puțin inainte de a ieși din templul Domnului din Ierusalim, incepuse a se face o nouă catapeteasmă pentru Sfânta Sfintelor , lucru pe care a trebuit să-l facă șapte fecioare din neamul lui David, printre care a fost și fecioara Maria. Lazăr cel inviat din morți de Domnul Iisus, după patru zile , care a fost mai pe urmă episcop al Ciprului, a primit de la dânsa un omofor și un rând de mânecuțe lucrate de mâinile ei. Și Iacob, fratele ( văr ) Domnului, care a fost episcop prim al Ierusalimului, și Sfântul Ioan evanghelistul , precum și Marcu, făceau slujbă cu omofoare, mitre și mânecuțe, toate făcute de Maica Domnului, cu multă iscusință. Dar cea mai mare indeletnicire a Maicii Domnului a fost rugăciunea. Zi de zi se impodobea cu podoabele smereniei, ale răbdării , ale tăcerii, ale iubirii și ale neprihănirii. <<< Va urma >>>
Pe cei bolnavi ii vindecă, pe cei scârbiți ii mângâia, pe cei căzuți ii ajută a se indrepta, pe cei deznădăjduiți ii incuraja și le umplea sufletul de nădeje, tărie și dulceață, adăpând inimile tuturor de bucucrie și de mângâiere și de dulceață, precum și de dragostea de Dumnezeu ca o adevărată Mamă a milostivirilor. Acum să ascultăm și glasul celui mai vrednic de crezut al tuturor Sfinților, pe care Bunul Dumnezeu l-a invrednicit să vadă pe Maica Domnului cât a trăit pe pământ.
Sfântul Apostol Ioan o vede imbrăcată in soare și incununată cu 12 stele cerești, având sub picioarele ei luna. Iar Proorocul David o vedea de-a dreapta lui Dumnezeu, imbrăcată in lumină și in haine prea infrumusețate. Sfântul Dionisie Areopagitul, la trei luni după ce s-a increștinat de către Apostolul Pavel, s-a invrednicit s-o vadă pe Maica Domnului așa :" Mărturisesc inaintea lui Dumnezeu, că imi părea cu neputință ca cineva afară de Dumnezeu să fie atâta de plin de frumusețe și de dumnezeiască putere și slavă și dar ! Nimeni din oameni nu poate să ințeleagă ceea ce am ințeles eu, când am văzut cu ochii mei pe cea mai frumoasă dintre toate femeile din lume și mai infrumusețată decât toate puterile cerești, pe Maica Domnului Dumnezeului nostru Iisus Hristos , și mărturisesc inaintea oamenilor și a lui Dumnezeu care s-a născut dintr- însa , că dacă n-aș fi cunoscut pe Dumnezeu și luminata invățătură, atunci aș fi socotit-o pe Preasfânta Fecioară Maria ca pe insuși Dumnezeu ". <<< Va urma >>>