Interesante aceste concluzii ale "stiintei". Fiecare este liber sa si le improprieze sau nu. Mie insa mi se par tipice unei minti ignorante, care crede ca este alcatuita numai dintr-o materie evolutiva. Ceea ce este curios insa.. suficienta de sine a unei asemenea gandiri.. dar si insuficienta ei. Oricat de evidenta ar fi prezenta si independenta sufletului, unicitatea si inegalitatea lui, o astfel de minte va ramane legata mai mult de partea animala din om.
Oricum, aparitia si dezvoltarea omului.. o las in seama altora.
Legat de perechile de organe (ochi, nari, urechi, maini, picioare, rinichi, plamani, ...) Sfantul Ioan Gura de Aur este cel ce pune acestea pe seama intelepciunii lui Dumnezeu si nu eu. Eu doar aprob cu mare bucurie.
Sa ne imaginam doi magari, vorbind intre ei: "Auzi, de ce n-am avea si noi doua picioare? Pai, vezi tu, daca n'am avea patru picioare, nu ne-am mai putea tine echilibrul." Asa mi se pare si precizarea ta cu cei doi ochi si nevoile unui camp vizual bun. Daca Dumnezeu ne facea cu un singur ochi, acel ochi ar fi indeplinit ce indeplinesc cei doi ochi de acum. Este gresit sa luam ratiunile actuale ale corpului si sa le aplicam unui corp diferit (imaginar).
Oricum, totul are un rost in corpul uman. Cine are minte sa inteleaga, simte pace, cine nu intelege, lupta si cu cei din jurul lui.
|