View Single Post
Vechi 02.03.2009, 11:20:59
scrabble
Guest

Implicit

Este foarte bine cunoscut rolul sprancenelor si al arcadelor - este exact cel pe care l-ai mentionat, windorin.

Ochii, insa, nu sunt doi pentru motivul numit de tine, anume redundanta, ci pentru ca centrul vizual din creier are nevoie de doua semnale pentru a interpreta in trei dimensiuni ce se imprima bidimensional pe retina.

Cu urechile, treaba sta la fel ca si cu ochii. Pe deasupra, urechea serveste si ca organ al echilibrului - de-aia sunt doua si sunt pozitionate unde sunt. Un om surd nu poate merge pe bicicleta.

Si la nari exista o explicatie, doar ca nu o stiu eu si imi e lene sa caut pe internet.

Cat despre organe inutile, exista destule in om. Avem vertebre ramase de pe vremea cand aveam coada, avem apendice ramas de pe vremea cand stomacul nostru avea mai multe compartimente, avem amigdale despre care parerile sunt inca impartite - dar cert e ca sunt inutile acum - si asa mai departe.

Si in fiecare secunda apar in noi celule cu mutatii genetice, celule canceroase, care sunt insa depistate de organism si carora li se transmite ordinul de sinucidere. Asta la omul sanatos.

Neregularitati apar tot timpul in organism, unele persista, altele nu - niciodata nu suntem in stare perfecta de sanatate iar organismul duce o lupta permanenta cu mediul inconjurator. Nu suntem perfecti, suntem doar o masinarie care functioneaza in conditii grele si care la un moment dat cedeaza.

Suntem doar o solutie de compromis intre dezvoltarea speciei si mediul inconjurator, iar uneori mai apar derapaje din cauza asta (sindromul Down, alte dereglari genetice). Suntem "good enough", suntem un fel de "merge si-asa" iar in momentul in care e nevoie de o schimbare, acea schimbare o sa apara in specie.

Daca omenirea nu se autodistruge in urmatoarele cateva mii de ani, barbatii vor ramane fara barbi, pierderea pilozitatii faciale fiind o mutare buna, deoarece acel par nu ajuta la nimic. Sprancenele inca au o utilitate, asa ca inca mai au de trait.

Moarte barbilor!
Reply With Quote