View Single Post
Vechi 28.02.2009, 23:55:47
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Daca mi-ai vazut pozele de la profil si eu port barba, desi am numai 24 de ani, inca neimpliti (mai e oleaca)... de ce??? ASA A LASAT DUMNEZEU PE BARBAT - denumirea de "barbat" vine de la "barba"!!! E ratiunea lui Dumnezeu si eu nu ma pot imoptrivi voii Lui!!!
Un epsicop imi pusese o intrebare (imi placea sa am barba "smechera" tunsa si modelata dichisit) : "De ce nu te lasi cum te-a lasat Dumnezeu?? de ce ti-o faci in halul asta? Esti un chip cioplit! Ori din mandrie ori din curvie?" si i-am spus ca "Din mandrie!" si zice "Bine ca ai recunoscut! lasa-te ma cum te-a lasat Dumnezeu!" si de atunci nu am mai pus lama pe fata!!!
La greci TOTI preotii si diaconii poarta BARBA!!! si umbla in reverenda si rasa!!! De la o posta vezi un preot! Aici in tara, toti se "ascund"!!!
Si la calugari este si ratiunea "uitarii de sine" adica a lepadarii de sine - deci nu trebuie sa te mai "ingrijesti' sa te aranajezi sa placi lumii (nu sa nu te speli si sa puti) ci numai lui Dumnezeu!!! De aceea pe unii ii vezi aranjati cu barbile altii nu! Depinde de fiecare!!! La Sf.Munte vezi la unii parinti niste barbi de te sperii... NU ii intereseaza de ei, de sine!!! SUNT DARUITI total lui Hs si de aceea nu mai dau importanta trupului!!! Daca s-ar tunde mereu le-a lua din timpul pt Hs si l-ar irosi mandriei adica "aranjarii" - timp pierdut pt "schimonosire"! Si cu parul lung la fel: daca s-ar tunde scurt fiecare e de la vrajmasu ca sa le ia din tp pt Hs, aranjarii si satisfactiei mandriei!!!
Eu asa ma simt odihnit, desi ma rad o multime de tineri, NU MA INTERESEAZA!!!! Barba te tine in smerenie! O simt pe propria piele!!! te faca sa te comporti civilizat si cu mare atentie si sa spui vorbe numai alese! Atat in societate ca si in familie! Barba te face sa fii mai mult atenta in cele duhovnicesti si iti da teama ca sa nu smintesti si pe altii!!!
Barba este prietenul cuminteniei!!!!

Doamne ajuta!!!
Reply With Quote