Eu unul cred ca Vechiului Testament nici sa nu ii prea dam mare importanta deoarece scrierea lui este veche nici nu se stie exactitatea lucrurilor care au fost atunci deoarece toate cele intamplate sunt acum milioane de ani,deci pomul vietii poate insemna total altceva si pasarile cerului la fel.Biblia trebuie interpretata ,mai ales in Vechiul Testament.Dumnezeu a facut lumea in 6 zile asa scrie in Vechiul Testament dar mai mult ca sigur cele 6 zile sunt perioade foarte lungi de ani sau de luni .El nu a facut lumea asa,poc poc,gata omul,ci prin fenomene si lucruri inexplicabile deoarece Dumnezeu nu e un om ,Dumnezeu nu e doar undeva ci peste tot si inseamna inteligenta pura,ratiune,o inteligenta care este mult mai superioara decat creierul uman (stiti si voi cat de sofisticat si inteligent e un organism ,un creier ,o lucrare omeneasca).Daca in Biblie spune ca 7 dragoni de exemplu vor veni si vor manca pamantul sau au venit nu inseamna ca ,chiar 7 dragoni vor veni ,poate dragonii reprezinta 7 fulgere si tot asa.Cred ca ai inteles ce vreau sa zic.Eu iti sugerez sa incepi cu Noul Testament deoarece Geneza este prea indepartata si mult prea neinteleasa.Numai bine ,Doamne ajuta!
|