View Single Post
Vechi 26.02.2009, 16:34:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

...si mai jos vei gasi si talcuirea celor doi pomi...

Oricum, este evident ca daca omul manca mai intai din pomul vietii, ar fi devenit in mod necesar nemuritor. Inainte de cadere omul nu era nici muritor, nici nemuritor; asta a depins numai si numai de el, de alegerea pe care a facut-o. Adica Adam nu ar fi murit daca ar fi respectat porunca primita, ci ar fi ramas in viata, evoluand spre desavarsire prin ratiune, vointa si sentiment, devenind asemenea lui Dumnezeu in timp.

Dar, daca omul a fost inselat si a calcat voia divina, atunci moartea spirituala a intrat in lume si omul a devenit muritor. Si asta ca solutie a lui Dumnezeu de a extirpa samanta raului din om, prin moarte si inviere si prin jertfa Insusi Creatorului...

Deci, daca omul ar fi gustat mai intai din pomul vietii si apoi ar fi incalcat voia divina, ar fi fost condamnat pentru vesnicie sa traiasca in conditia corupta a demonilor cei mincinosi si amagitori - departe de Dumnezeu si de scopul pentru care a fost creat, adica de a raspunde de bunavoie la iubirea lui Dumnezeu. Bine ca nu a fost asa...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote