Citat:
|
În prealabil postat de vasinec
3. Eu sunt un adept al crestinismului apostolic. Nu ma puteti obliga sa fac ceva ce nici Sfintii Apostoli nu au facut: ma refer la inchinarea la mama Domnului Iisus Hristos. Certati-i pe Sfintii Apostoli ca nu au pomenit, in epistolele lor despre Maria mama Domnului Iisus iar despre inchinarea la aceasta femeie sfanta, nici atat.
|
Mda. Poate că pentru voi adventiștii nu e apostolic să o cinstiți pe Maica Domnului, deși ea spune în evanghelie:
Luca 1.48 "a căutat Domnul spre smerenia roiabei sale, iată de acum MĂ VOR FERICI TOATE NEAMURILE"
sau "mă vor ferici toate generațiile" (gr.veche "makariousin me pasai ai geneai")
Despre frumusețea morală și neprihănirea maicii Domnului se vorbește și la Psalmi 44. 11-19 sau Psalm 45 in Biblia sectantilor:
“Stătut-a Împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată. Ascultă fiică și vezi și pleacă urechea ta și uită poporul tău și casa părintelui tău, Că a poftit Împăratul frumusețea ta, că El este Domnul tău. Și se vor închina Lui fiicele Tirului cu daruri, felei Tale se vor ruga mai-marii poporului. Toată slava fiicei Împăratului este înăuntru, îmbrăcată cu țesături de aur și prea înfrumusețată. Aduce-se-vor Împăratului fecioare în urma ei, prietenele ei se vor aduce ție. Aduce-se-vor întru veselie și bucurie. Aduce-se-vor în palatul Împăratului. În locul părinților tăi s-au născut ție fii; pune-i-vei pe ei căpetenii peste tot pământul.”
Citat:
|
În prealabil postat de vasinec
Nu ma puteti obliga sa fac ceva ce nici Sfintii Apostoli nu au facut: ma refer la inchinarea la mama Domnului Iisus Hristos.
|
De unde stii ce au facut si ce nu apostolii? Sfântul apostol Iacov, autorul epistolei biblice și primul episcop al Ierisalimului, este si autorul Protoevanghelionului in care prezintă detalii din viata Maicii Domnului. Problema este că voi nu luați in considereare Sfânta Tradiție.