View Single Post
Vechi 23.02.2009, 20:16:29
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Fiule , inima mea a fost numai un foc de iubire către Dumnezeu, pentru că am știut că El este vrednic de cea mai mare dragoste. Pentru a - I mulțumi , nu avem de făcut nimic altceva decât să-L iubesc mai mult decât pe toate lucrurile. Acest foc prea dulce mă istovea cu totul și foarte des izbucnea afară din mine. Niciodată nu vei putea să ințelegi dragostea mea decât văzându-mă imbrățișându- L pe Fiul meu.
Lumea nu a putut să influențeze cu nimic, pentru că sufletul meu era cu totul aprins de dragoste către Dumnezeu. Fiule , ce găsești tu afară de Dumnezeu, care să te mângâie in iubire ? Nici o făptură de pe pământ nu poate să mulțumească dorul inimii tale și de aceea nu merită să le iubești decât fără numai pe Dumnezeu. Ele azi iți dau plăcere, și mâine te părăsesc in mare amărăciune. Cea mai mare fericire este dragostea in Dumnezeu, oare fericiții din cer nu iubesc mereu ? Credința te invață că Dumnezeu este cel mai mare bine, adevăratul bine și binele ce nu se schimbă și noi suntem făcuți numai pentru a- L iubi pe Dumnezeu. De aceea să nu cauți altă dragoste afară de cea către Dumnezeu. <<< Va urma >>> .
De ai avea dragoste totală către Dumnezeu , toate plăcerile lumii le-ai socoti fiere și amărăciune și nu te-ai ingriji fără numai de Dumnezeul tău. Câți Sfinți n-au fost răpiți afară din ei, in extaz, numai ridicându-și gândul lor către Dumnezeu ! Ei au dovedit că sufletul numai in Dumnezeu se odihnește.
Gândește-te mereu la Dumnezeu, că a gândi la Dumnezeu este o convorbire de dragoste, și cine-și scoate mintea și simțurile din făpturi, indată se unește cu Dumnezeu prin contemplație. Să nu zici : " ce-i voi da eu Domnului pentru darurile Sale ? " Iubește- L și- I este deajuns. Spune foarte des ca și mine : " Dumnezeul inimii mele, Dumnezeul meu cel veșnic, moștenirea mea, partea mea, cine-mi va da mie ca eu să fiu numai in Tine și Tu in mine ? Oh, de Te-aș putea iubi mai mult decât Heruvimii și Serafimii ! Fă ca de dragoste să mă topesc cu totul ca o jertfă. Pentru că eu nu doresc altceva decât Tine , o , Dumnezeul meu ! Binele meu cel mare ! Dumnezeul inimii mele, sufletul meu ! Iubire veșnică ! Veșnică iubire ! " Aceasta a fost geamătul și suspinul vieții mele , al morții și al ridicării mele la cer. Urmează- mă pe mine !