Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Nu-i mare lucru să-l iubești pe aproapele când el inoată in belșug și fericire, pentru că atunci este interesul la mijloc, ci să-l iubești și să-l ajuți pe om in mizerie, aceasta este dragoste mare in fața lui Dumnezeu. De-i compătimești pe cei sărmani, atunci iubirea ta este vrednică de laudă.
Cinstește sufletele mai mult decât orice și te roagă totdeauna pentru mântuirea lor, aceasta este cea mai mare pomană ce-ți poți face și ție și lor. Să te ții de această rânduială : voi face altora ceea ce-mi place mie și nu le voi face lor ceea ce mie nu-mi place. Nu te bucura de nefericirea fratelui tău și să nu-ți pară bine de suferința lui, chiar de ți-ar fi cel mai mare dușman. Și pe dușmani trebuie să-i iubim ca pe frații noștri, de voim să implinim porunca dragostei. Creștinul nu are dușmani și el nu este dușmanul nimănui, pentru că-l ia drept prieten pe cel ce-i face rău, având motiv să sufere pentru Dumnezeu. Privește la Sfinții care umblau goi și desculți și erau prigoniți și ei nu se supărau, ci se rugau pentru Dumnezeu să le dea răbdare și-i numeau pe dușmani frații lor. <<< Va urma >>> .
|
Tu vrei ca altul să te ierte imediat, atunci când l-ai supărat, iar tu nu uiți niciodată cele ce ți-au făcut alții. Tu foarte ușor ii ierți prietenului tău care te supără, dar nu vrei nici să sții de iertare pentru dușmanul tâu. Până când vei ține această măsură cu două fețe, nu vei avea dragoste desăvârșită.
Poartă grijă mare de cei ce-ți sunt incredințați , pentru că de ei vei da mare socoteală inaintea lui Dumnezeu. Iubește-i cu dragoste sfântă, dacă nu vrei să fii ca un necredincios. Mare răsplată vei avea pentru dragostea ta, de vei putea spune la moartea ta : "Doamne, oile pe care mi le-ai incredințat mie, ți le dau inapoi ". Deoarece acestea au fost și cuvintele Fiului meu, care iubindu-i pe ai săi până la sfârșit, venind vremea plecării către Tatăl său cel ceresc a strigat : " Pe care Mi i-ai dat Mie, i-am păzit, și niciunul din ei n-a pierit, fără numai fiul pierzării " ( Ioan , 17,12 ) . Urmează- mă pe mine !