Dragostea către aproapele este semnul bunătății omului
Oare ce este omul fără dragoste, afară decât numai o canelă stinsă ? Și ce este oare lumea fără dragoste decât o vizuină de hoți ?
Inima mea i-a îubit pe toți oamenii și le-am arătat tuturor, mereu , o dragoste de mamă. Cât am suferit văzându-l pe Iuda nepocăit și pe tâlharul cel fără de nădejde. Am fost acoperită de durere nespusă văzând atât de multe suflete pierzându-se pentru vecie. De câte ori n-am plâns amar, că mulți nu se vor bucura de rodul patimilor Fiului meu. Văzând pe cineva in nevoie l-am ajutat cu dragoste, și de n-am putut cu fapta, l-am ajutat cu vorba și cu inima. In zadar crezi că-L iubești pe Dumnezeu, dacă nu-l iubești pe aproapele tău. Cum poți tu să-L iubești pe Acela pe care nu-L vezi, dacă tu il urăști pe cel ce este inaintea ochilor tăi ? Dragostea ta trebuie să se intindă la toți , pentru că atât bogatul cât și săracul, atât prietenul cât și dușmanul au intipărit in sufletul lor chipul lui Dumnezeu. Frumusețea, bogăția, puterea și hainele nu sunt cauza adevăratei iubiri, ci lucruri deșarte și fărâ de nici un preț. Chiar și fără toate acestea, aproapele este icoana lui Dumnezeu, cu toate că este sărac și lipsit. Dacă iubești pe cineva pentru talentele lui și nu pentru că este icoana lui Dumnezeu, nu ai dragoste sfântă și adevărată. Dacă iubești pe cineva pentru că se potrivește cu caracterul tău, atunci ești plin de iubire de sine și ești un om vicios. Dacă iubești pe cineva pentru că-ți este binefăcător, nici acum nu ai dragoste curată. Nu intemeia dragostea ta pe un lucru trecător, pentru că ea nu va dăinui, dragostea adevărată n-are sfârșit și este nemuritoare. <<< Va urma >>>