View Single Post
Vechi 21.02.2009, 11:50:30
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Sigur, daca doresti sa introduci un Programator in expunerea mea, nu te opreste nimeni. Chiar ma gandeam ca o sa vina cineva sa spuna asta cand am scris :)
...
Dar a spune ca Dumnezeu sta cu un microscop si se uita in genomul fiecaruia si apoi face ajustari din cand in cand e ca si cum ati spune despre Creatie ca este imperfecta si are nevoie de reparatii pe ici si pe colo.
Pai asta e metoda prin care Dumnezeu ne-a adus la existenta biologica, evolutia. Pentru ca "zilele" Creatiei au fost perioade evolutive, cand Dumnezeu i-a creat biologic pe Adam si pe Eva din "pamant" sau din "lut", intr-un mod asemanator cu cel descris de Darwin. Insa nu a fost un singur impuls initial dat unui sistem in care viata s-a dezvoltat ulterior de la sine, ci a fost intreg actul Creatiei care a durat miliarde de ani sau cele sapte zile (yom in ebraica este zi, dar si o perioada de timp sau era sau eon). Abia apoi a suflat Dumnezeu si s-a facut Adam cu suflet viu.

Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie.

Deci sa nu interpretam in litera ceea ce scrie la Facere si de fapt in toata Revelatia.

Iar evolutia noastra nu se opreste nici macar la moartea omului, ci va continua la nesfarsit, pentru ca omul este creat in perspectiva unei infinite asemanari cu Creatorul sau. Dar asta ramane si la alegerea noastra, evident.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote