Subiect: mierea
View Single Post
Vechi 21.02.2009, 10:08:26
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Aveti mare grija cu mierea,nu abuzati de aceasta fiindca va poate ataca stomacul si,chiar sistemul nervos.Eu am trecut printr-un calvar datorita abuzului de aceasta. Mierea contine enzime,si o bacterie specifica albinelor,care folosita zilnic poate afecta mucoasa stomacala.Mierea are si proprietati curative,insa trebuie multa informatie despre aceasta ,pentru a putea fi consumata in limitele benefice.
Eu am inlocuit ani de zile zaharul cu mierea,si ajunsesem sa nu-mi mai pot controla emotiile,venite sistematic de la stomac,sa simt stari de anxietate permanente si sa nu inteleg;de ce?
De exemplu,catina macerata in miere,reprezinta un foarte puternic energizant,care poate da palpitatii la inima si chiar atacuri de panica.....
Mierea provoaca aciditate, nu e prea buna, si eu mâncam multa într-un timp (un borcan pe zi), acum nu o mai suport. Dar a te speria asa de ea dovedeste morbiditate. Uita-te la copii ca baga în ei de toate si sunt veseli si lipsiti de griji. Batrânii care se tem de tot felul de pericole (si mai si toarna în ei medicamente) îsi fac singuri viata amara fara rost.

Este o legatura între alimentatie si starea psihica dar nu în sensul în care spun medicii (care cred ca psihicul e ceva chimic) ci în sensul ca senzatiile fizice provocate de diverse alimente îti influenteaza starea psihica.
Reply With Quote