Subiect: mierea
View Single Post
Vechi 20.02.2009, 10:14:42
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Nu am zis ca vegetarianismul are semnificatie morala, este doar un mijloc de a dobândi pacea.

Ce spun cercetatorii lumesti ma lasa rece, de multe ori vin cu niste concluzii în favoarea pacatului (de pilda ca actul sexual, inclusiv masturbarea ar aduce nu stiu ce descarcari chimise si psihice benefice). Eu nu dau doi bani pe ce spun ei iar în subiectul de fata vorbesc din experienta proprie. Teoriile lor nu stiu pe ce se bazeaza, am dubii ca au întrebat niste vegani daca au sau nu mai multa energie decât când consumau produse animale.

E o diferenta între a fi vegan si vegetarian. Când am devenit vegetarian (adica nu am mai mâncat carne) am simtit o schimbare benefica, nu mai aveam senzatia de foame chinuitoare, aveam o buna dispozitie fizica si psihica permanenta, dar dupa ce am devenit vegan schimbarea a fost considerabil mai mare, grasimile (nu manânc nici ulei, zahar) întretin un fel de fierbere în sânge. Treptat metabolismul s-a schimbat si de fapt e într-o continua schimbare, simtindu-ma din ce în ce mai bine.

Nu o consider asceza, pur-si-simplu alimentele de dulce nu ma atrag, de fapt daca as mânca carne mi s-ar face o greata care m-ar tulbura câteva zile iar cele care ma mai atrag putin (ciocolata, brânza) stiu din experienta ca îmi provoaca disconfort (îngreuiarea trupului, senzatia de transpiratie unsuroasa si acea fierbere a sângelui) si ma lipsesc.
Reply With Quote