View Single Post
Vechi 19.02.2009, 19:32:50
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Nădejdea și increderea sunt hrană plăcută in vremea intristării

Precum nu m-am clătinat in credință, tot așa n-am slăbit niciodată in nădejde. Am petrecut aproape toată viața in gemete și lacrimi și zilele mele au fost pline de pelin și de amărâciune.
Adevărat este că am avut mari bucurii din cauza Fiului meu, dar pentru viitoarea sa patimă am fost intr-o mâhnire nesfârșită și in amară intristare. Și il priveam mereu in toate durerile și suferințele Lui, vedeam pe dulcele meu Fiu in agonie, cuprins de groaznică amărăciune inainte de a-și da ultima suflare. Cu toate acestea , nu mi-am pierdut niciodată nădejdea că toate ar fi trecut, că El ar fi inviat și că aș fi mers impreună cu El in bucuria cea veșnică. Nădejdea mi-a susținut totdeauna inima mea și chiar in mijlocul celor mai mari necazuri m-a umplut de imbărbătare. Cine nu are nădejde in Dumnezeu este un nefericit și se usucă precum o floare in vremea secetei. Insă , cine este atras de nădejdea unor lucruri mai bune, se intărește fără să mai aibă nevoie de mângâieri exterioare. Creștinul nădâjduiește de la Dumnezeu tot binele, după viața aceasta trecătoare, deși o trăiește in mare mizerie. Dumnezeu este credincios și se ține de făgăduințele Sale, iar in cer dăruiește mai mult decât s-ar putea inchipui o minte omenească. Nici un rău nu te va putea tulbura de ai nădejde in bunurile cerului, la care nu vei putea ajunge, decât numai prin suferință. Cred că ai incercat deșertăciunea nădejdilor puse pe promisiunile oamenilor, care, sau nu țin ceea ce au făgăduit, sau nici nu se mai gândesc la ceea ce au făgăduit vreodată. Desi păcătos, să ai nădejde, pentru ca Dumnezeu este milostiv, din partea ta se cere, insă, ca nădejea să fie intemeiată pe pocăință. <<< Va urma >>>