Citat:
În prealabil postat de vasinec
Nu trebuie sa-mi spuneti. M-am convins singur (vorbesc despre biserica din care fac parte). Am si recunoscut de mai multe ori ca avem probleme cu trairea crestina (lucru foarte important).
Dar nu este frumos sa se spuna "basme" despre noi. In plus, corect este sa specifici carei confesiune ii apartine vre-o "ratacire". Adventistii au bubele lor. Nu este corect fata de celelalte culte neo-protestante daca spui despre ele, ceva specific numasi adventistilor. Este un obicei foarte urat (si de multe ori intentionat), de a-i denigra pe toti, la gramada.
D-l Geony, spre exemplu, a facut o afirmatie "indrazneata" (ca un pastor ia 50 de ron la o inmormantare), la adresa neo-protestantilor. Apoi, strans putin cu usa, a rectificat si a spus ca era vorba doar despre baptisti si penticostali. Apoi, mai la inghesuiala, a spus ca era vorba doar despre cei din zona Crisanei. Daca-l iei mai tare, in final va recunoaste ca a visat.
Daca veniti cu afirmatii exacte si corecte, nimeni nu va putea sa obiecteze. Cred ce ati povestit despre acel om care nu voia sa intre in biserica ortodoxa, sau altele pe care le-ati povestit. Ma bucur pentru acel duhovnic intelept si-mi pare rau pentru acel om care avea prejudecati.
|
Poi eu de asta am intervenit sa rectific, sa nu se creada ca se spun basme, eu nu stiu in ce masura domnul Geony are sau nu dreptate, eu nici nu l-am aprobat nici nu l-am infirmat, povestes doar din ce am vazut si stiu ca este asa,
Cand am zis la modul general probleme din cultele neo-protestante, am zis pt ca nu ma refeream la un anumit tip de probleme ci la problemele specifice lumii neo-protestante iar una dintre ele ar fi nestatorniciia si neascultarea de adunare in lipsa unei organizatii ierarhice,
oameni de genu ala am mai intalnit mai ales la cununii, dar asta l-am mentionat pentru ca era tatal mirelui, eu ca fiu m-asi fi simtit jignit de tatal meu daca nu ar fi participat la cununia mea in fata lui Dumnezeu doar pentru ce el nu-mi impartaseste ideile