View Single Post
Vechi 18.02.2009, 20:50:44
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Faptul ca nu sunteti o simpla persoana nu va da dreptul sa spuneti vrute si nevrute.

Subscriu si eu la sugestia dvs. de a urmari postul de televiziune Speranta TV (post adventist). Sa vada si altii in ce masura este atacata ortodoxia.
Iata link-ul pentru receptionarea postului tv:
http://speranta.tv/content/speranta-...misie-on-line/

Acuma probabil iarasi o sa ziceti ca fac pe avocatul lui Geony dar sa stiti ca are dreptate in multe privinte

Eu sunt un ortodox care o perioada de cativa ani am participat la servicii religioasa pe la penticostali si baptisti..si participand la astfel de servicii la un momendat imi uram credinta ortodoxa pt ca auzeam in adunare critici cand se oficia un botez, tot timpul era criticata ortodoxia ca boteaza copii, cand se oficia o inmormantare la fel (imi amintesc ca odata pastorul a zis "noi n-am venit aici sa facem o slujba prin care sa trecem sufletul mortului din iad in rai, ca nu preotul sau pastorul te trece.." )
Apoi sunt multe atacuri subtile, nu-i pomenita ortodoxia dar ii sunt atacate dogmele , si asta stiti si dumneavoastra..bine bine, menirea mea nu-i sa judec, e poate normal sa ne critice si noi ii criticam, desi in biserici forte rar se vb despre neo-protestanti, nici nu-mi mai amintesc de cand nu sa mai pomenit de ei dar vreau sa iti spun domnule vasinec ca nu toate-s asa luminoase in cultele neo-protestante cum cred unii
Am mai scris eu pe forum ca unii neo-protestanti nu intrau in biserica ortodoxa la cununia copiilor lor sau la alte evenimente, pe cand un profesor de la Teologie indemna studentii sa mearga sa vada cum e la "pocaiti"

La spovedanie eu l-am intrebat pe duhovnic daca e pacat ca merg la "pocaiti" si daca citesc carti de-a lor" nu m-a certat, nu mi-a interzis "daca mergi din curiozitate nu-i niciun pacat , cartile lor nu sunt atat de profunde, eu cred ca sunt destule carti ale Sf Parinti folositoare , incat sa nu mai ai nevoie de carti neo-protestante" asta mi-a zis

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)