View Single Post
Vechi 22.12.2006, 00:16:46
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de ory
CM,intr-o oarecare masura este asa cum spui,insa nu este categoric valabil in orice situatie,exista cu-adevarat oameni care-si exprima ura si fara ca aceasta sa fie atrasa de tine,prin comportament sau ganduri,pur si simplu din gelozie ori invidie,lucru pe care nu-l poti inlatura cu nimic.Adica,eu nu trebuie sa-mi cumpar masina noua pentru ca atrag ura asupra mea din partea celor care ma vor invidia,si in acest sens,am o matusa care-si exprima ura prin orice mijloace fara ca eu sa i-o hranesc in vre-un fel,ea se simte bine cand arata acest comportament,asa este ea,nu o pot schimba,dar nici nu pot sa-mi schimb viata in anumite priviinte datorita caracterului ei ofensator.Ea de fapt nu poate fi multumita,fiindca in orice situatie gaseste cate un cusur,si reactioneaza chiar vizibil prin dispret.
Eu sunt de-acord cu tine in unele afirmatii ce tin de profunzimea fiecaruia dintre noi,dar viata in sine,care stapaneste acest Univers reprezinta un amalgam de lucruri pro si contra,n-o putem schimba NICIODATA,ne putem resemna,sau ai putem ameliora trasaturile care uricioase.Nici nu-ti dai seama cata ura poate naste o societate,o comunitate sau se poate naste in sanul unei familii ,din motive minore....dar cel mai adesea din motivul care domina cel mai mult fiinta umana,si anume cel al patimilor nestavilite care exista in noi.
Draga Ory,
Iti inteleg frustrarea in fata atator sentimente negativa. Dar asa e firea umana, priveste totul din propria perspectiva, ceea ce genereaza gelozia, invidia, etc. Asa face fiecare, care nu a auzit inca mesajul Domnului nostru Iisus Hristos. El a venit sa salveze conditia umana si sa o ridice la rang de dumnezeire, prin ascultarea poruncilor lui. In Noul Testament exact despre asta se vorbeste: cum sa devii un om mai bun fata de semenii tai si fata de Dumnezeu. Orice fiinta neevoluata din punct de vedere spiritual va reactiona precum matusa ta ( imi cer scuze ca o iau ca exemplu, desi nici n-o cunosc).Dar si noi la randul nostru avem de luptat cu gandurile noastre. Nu toate sunt frumoase si cu cat ne adancim in studiul bibliei si a altor scrieri religioase, vom constientiza aceste lipsuri mai intai la noi, ne vom indrepta, ceea ce implica o munca titanica cu noi insine, si apoi vom putea fi noi un exemplu pentru altii, care nu au parcurs aceleasi slefuiri ale sufletului.
Cel mai usor e sa te porti cum iti vine; dar dupa ce ai aflat cum este corest sa gandest, sa reactionezi, nu mai poti sa te porti altfel decat cu iubire fata de ceilalti. In multe situatii, chiar si aici pe net, s-a raspuns cu dragoste celor care aruncau cu noroi. Noi nu raspundem cu aceeasi moneda, ca atunci nu ne mai suntem placuti lui Dumnezeu.
In ceea ce te priveste, daca poti, ia-ti masina si plimb-o si pe matusa atunci cand are nevoie.Nu-i raspunde cu rau la rau, ci cu blandete, oricat de greu e in unele situatii. Scoate-i calitatile in evidenta, nu defectele si rezultatul nu va intarzia.
Uite, daca-mi permiti, iti trimit si o rugaciune:
"Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine pacatosul si pe fratele meu ( numele) ca pentru pacatele mele s-a suparat pe mine. Pentru ca fratele meu este oglinda mea si el vede rautatile mele." Exista intotdeauna o cauza a relelor, totul e s-o descoperim. Si ea nu e acolo unde credem noi. De aceea trebuie sa-l lasam pe Dumnezeu sa judece, iar noi sa ne facem partea noastra, adica sa intoarcem bine pentru raul primit.
Doamne ajuta.
Reply With Quote