View Single Post
Vechi 17.02.2009, 16:30:58
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Greseala. In biserica adventista nu exista taxe.
Iar "zeciuala" nu este o taxa. Dumnezeu nu a cerut taxe ci a cerut sa-I fim recunoscatori, intr-o mica masura, pentru binecuvantarile materiale pe care ni le-a dat. Darea zecimii nu este obligatorie ci este un act de credinta(Vezi: Maleahi 3:10; Matei 23:23-invataturile Domnului Iisus Hristos). Eu nu am dat zecimea, o perioada, si nu a fost nici o problema. Probabil, mai sunt persoane care nu dau zecimea. Dar nimeni nu stie si nici nu trebuie sa stie lucrul acesta. Este treaba fiecaruia.

Zecimea trebuie data numai cand esti incredintat de acest lucru. "Tot ce nu vine din incredintare, e pacat."(Romani 14:23). Este o problema intre tine si Dumnezeu. Nimeni nu te intreaba nimic despre zecime. Poti fi adventist, sa nu dai absolut nici un ban, si vei beneficia gratuit de tot ceea ce ti se cuvine, ca membru al bisericii.

"Mai daca zici tu,asa fie"-spuneti dvs. Va exprimati indoiala fata de spusele mele, si este corect. Dar, ma intreb de ce nu aveti nici o remarca la afirmatiile deplasate ale domnului Geony. Dimpotriva, ati devenit un fel de avocat al sau si vreti sa aratati, ca are oarecum dreptate, dar nu a pus bine problema. Si o puneti dvs. corect: numiti zeciuala ca fiind o "taxa".
Nu am incercat sa-l apar, ziceam "Mai daca zici tu,asa fie" pentru ca banuiam ca tu sti mai bine , confruntandu-te cu astfel de probleme

Cum sta treaba, fie ca le numim taxe sau nu, e foarte clar ca toti trebuie sa contribuim la cheltuielile de intretinere a bisericilor si a slujitorilor lor, acuma daca un om nu are bani de taxa nu o sa fie nimeni absurd sa nu-l boteze, cunune, inmormanteze (au mai fost cazuri, dar nu putem generaliza, intr-un an sunt sute de mii de botezuri, inmormantari, cununii)

asa numitele taxe, pt servicii religioase le stabileste consiliul parohial la ortodocsi, nu preotul dupa capul lui, eu anul trecut am avut de platit o cununie si o inmormantare, cununia a fost 50 de ron, inmormantarea 30 , in schimbul banilor mi s-a eliberat o chitanta tipizata ( se pot reclama preotii care nu elibereaza chitante) taxele pe care le-am platit mi se par mai mult decat simbolice (intr-o dupamasa la supermarket, cheltuim mai mult)

Unde vreau sa ajung, nu trebuie blamati nici preotii de catre neo-protestanti pt ca cer bani si nici neo-protestantii de catre ortodocsi pt ca platesc zeciuiala sau ce mai platesc ei, (stiu ca platesc deoarece eram odata la o adunare la penticostali si dupa ce s-a incheiat serviciul religios, pastorul a rugat pe cei ce nu sunt membrii botezati ai bisericii sa paraseasca cladirea ca ei sa poata avea o discutie pe tema financiara , pe latura economica a bisericii) pentru ca biserica, adunarea, casa de rugaciune trebuie intretinute, la fel preotii, pastorii , reverenzii, etc. trebuie sustinuti financiar deoarece asta le este munca lor, inchei cu Apostolul Pavel "Cine merge la rasboi pe cheltuiala sa, cine sadeste o vie si nu mananca din rodul ei , cine paste o turma si nu mananca din laptele turmei? ..."Sa nu legi gura boului care treiera....Daca am semanat printre voi bunurile duhovnicesti mare lucru este daca vom secera bunurile voastre vremelnice?...nu stiti ca cei ce indeplinesc slujbele sfinte sunt hraniti din lucrurile de la Templu si cei ce slujesc altarului au parte de la altar, tot asa si Domnul a randuit ca cei ce propovaduiesc Evangelia sa traiasca din Evanghelie"" (fragmente din I Corinteni cap 9, de aceasta data dupa traducerea Cornilescu)

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)