View Single Post
Vechi 17.02.2009, 15:05:34
Abell's Avatar
Abell Abell is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.09.2005
Locație: Suceava
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Abell
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
HAI SA-TI SPUN :PASTORII LA O INMORMANTARE I-AU DE LA 500 ron IN SUS. ASA ESTE IN PARTEA NOASTRA...UNUI PREOT ORTODOX FAMILIA II DA 50-100 ron.---VB DE CEI DE LA TARA;NICI NU VREAU SA STIU CAT I-AU CEI DE LA ORAS!!!!!! CE SALARII LE-AR MAI TREBUI,DACA AU DE LA 4 INMORMANTARI PE LUNA?????
daca vrei sa vb id.meu Pavel_0903
In comunitatile evanghelice nu exista taxe pentru serviciile de cult, asa cum este inmormantarea.
A conduce un frate sau o sora pe ultimul drum este slujire adusa tot lui Iisus Hristos. Sunt suficiente costurile administrative (loc in cimitir, sapatul gropii etc) pentru a mai pune o alta povara pe umerii familiei incercate de moartea rudei lor.

Sunt si preoti ortodoxi care procedeaza la fel, eu am avut bucuria sa cunosc unul la inmormantarea tatalui meu, l-am platit dar nu a cerut acesta. Mi-a spus doar daca gasesc eu necesar ... iar eu am gasit de cuviinta sa-l platesc, nu pentru oficierea religioasa ci pentru modul in care sa implicat ca acest eveniment sa fie dus cu bine la finalitate. Deci nu e neaparat doar o practica a evanghelicilor sunt si altii care o practica.

PS. Cred ca e necesar de venit cu exemple concrete, cu numele pastorului, satul in care sa intamplat si persoana careia sau cerut bani.
Cand vorbesti la general de fapt nu vorbesti despre nimeni sau despre toti si acesta nu duce la nici un rezultat (afirmatie) adevarata.

Pot enumera inmormantarile la care am participat si nu au fost nici un fel de costuri pentru serviciile spirituale.

Numai bine Birsan Florin