View Single Post
Vechi 17.02.2009, 09:57:41
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Frumos pisoi
Mie imi plac in general toate animalele. Am acasa 4 caini si 2 pisici.
Sunt o bucurie pentru mine si sotia mea. Aceste animale reusesc sa ne inveseleasca atunci cand suntem suparati.
Pe langa caini si pisici am avut si 2 papagali, dar au fugit din colivie (au reusit sa deschida singuri usa).
Pe viitor as vrea sa cumpar si doi iepurasi.
Nu as tine niciodata papagali, pentru ca:

- sunt pasari, zborul pentru ele e ca aerul, o colivie este puscarie curata;
- papagalii nu se adapteaza bine climei de la noi si pot avea de suferit din cauza asta
- cumparand papagali contribuiti la traficul acestor pasari; dupa cum stiti, nu orice tara produce papagali, iar cei din Romania ajung aici dupa curse intercontinentale; in timpul unei astfel de curse un numar foarte mare de papagali moare, pentru fiecare doi papagali in viata moare unul; asta inseamna ca se recolteaza initial mai multi papagali decat se vand, iar pentru cei care mor pe drum la cursa urmatoare se vor lua si mai multi;

Ganditi-va, asadar, la ce pret este platit pentru extravaganta de a avea un papagal. Ganditi-va la cat rau faceti unei pasari (orice pasare) cand o tineti intr-o colivie sau chiar cand ii dati drumul sa zboare prin casa. Nimic nu poate inlocui cerul liber.

Frumosi sau vorbitori, papagalii trebuie lasati unde le e locul; nu sunt pasari domestice si nu au fost niciodata. Pisicile si cainii au in codul lor genetic dorinta de a-si petrece viata alaturi de oameni, papagalii nu.
Reply With Quote