17.02.2009, 08:06:24
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 17.04.2006
|
|
Citat:
În prealabil postat de patinina34
Poate ai dreptate, nu te contrazic.
Exista si parinti care sint mai putin responsabili.
Dar ideea nu era asta, ideea era ca societatea s-a schimbat, zi din pacate trebuie sa lucreze amindoi parintii ca sa-si intretina familiile, si vorba aia cine nu are un bunic sau o binica pe linga casa asa ca sa-i ajute cu copii, atnci sa-si cumpere una, nu?
Ce faci? trebuie s-ti lasi copii pe mina altora, ca sa poti merge la munca. Vii acasa ostenita de munc, gatesti, speli, cureti etc si de copii ramane f. putin timp. Aci e vina societatii care s-a schimabat si implicit viata de familie s-a schimbat.
|
[COLOR=green]Oamenii prin comportamentul lor, au schimbat societatea. Schimbarea societății s-a produs de jos în sus, de la mic (individ, familie, comunitate) la mare - oamenii unei țări... [/COLOR]
[COLOR=green]Eu nu sunt sociolog, nu sunt de specialitate, dar așa văd eu, așa îmi explic degradarea societății în care trăim. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Există foarte mulți părinți iresponsabili. Aduc pe lume copii și aceștia cresc precum buruienile... Nu exagerez când compar acești copii cu buruienile. Copiii se cresc singuri, se educă în spatele blocului sau în găștile de cartier sau în companii dubioase. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Și pe timpul comuniștilor, ambii părinți aveau serviciu și responsabilități, dar găseau timp să se ocupe și de copii. Cum atunci era posibil și astăzi - nu? [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]O sa-ncerc eu un răspuns: atunci, școala avea o finalitate. Învățai, primeai un loc de muncă, o casă, un ajutor... Statul se implica... [/COLOR]
[COLOR=green]Românul încă trăiește cu ideea că statul trebuie să dea, să se implice în viața lui. [/COLOR]
[COLOR=green]Ar trebui să învățăm că într-o societate capitalistă suntem pe cont propriu și să nu mai stăm cu mâna întinsă a pomană...[/COLOR]