View Single Post
Vechi 16.02.2009, 11:25:26
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Salut Vasinec,

Uite ca am gasit intamplator un verset in care zice ca Hristos a desfiintat moartea, la trecut, nu la viitor. Evident, este vorba despre moartea spirituala din care tot El ne poate scoate inca de pe acum. Pentru mine (si pentru ortodocsi in general) asta echivaleaza cu invierea duhovniceasca.

2 Timotei 1, 10: "Iar acum s-a dat pe față prin arătarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Cel ce a nimicit moartea și a adus la lumină viața și nemurirea, prin Evanghelie."
Dvs. spuneti "invierea duhovniceasca", noi spunem "nasterea din nou". Important este sa se inteleaga ceea ce trebuie. Faptul, ca noi, prin Evanghelie (Vestea Buna), putem iesi din intunerec (moarte) la lumina (viata). Iar nemurirea (viata vesnica), este nadejedea noastra, care se va concretiza dupa invierea din ziua de apoi.

"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi." (Ioan 6:40)

"Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu, are viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi." (Ioan 6:54)