View Single Post
Vechi 16.02.2009, 09:18:43
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit raspuns

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Cât de frumos ai spus și cât de simplu! Am deschis aceast topic deoarece sunt mulți (așa cum am fost și eu) care nu știu care este scopul vietii creștine.
Este ușor să dai citate greoaie care chiar dacă sunt pline de învățături folositoare nu se lipesc de suflet așa cum se lipește o trăire personală așa cum este aceasta scrisă de tine.
pe Dumnezeu il putem cunoaste din experientele proprii,din experientele semenilor nostri,din lectura... cred ca depinde de structura sufleteasca a fiecaruia dintre noi.

cat despre scopul vietii crestine,daca mi-ai fi pus asta intrebare acum 20 de ani,as fi raspuns ca implinirea poruncilor si o viata bine placuta Lui,conforma cu educatia ortodoxa.

astazi insa,pot afirma cu certitudine ca nu este suficient;il poti descoperi pe Dumnezeu in inima ta,dar trebuie sa stii sa-L si pastrezi acolo in ciuda tuturor greutatilor vietii;iar lucrul acesta l-am invatat pe parcurs,citind si incercand sa-mi corectez greselile;cu cat aflu mai mult,cu atat imi dau seama ca n-am facut decat primii pasi pe Cale.
personal,imi doresc sa cunosc nu numai trairile si convingerile fiecaruia,dar si lecturile care au zidit in sufletele lor simtamintele crestine.

cu riscul de a fi citata de n-ori si a ma supune comentariilor dezaprobatoare,postez cuvintele simple ale Sf.Serafim de Sarov privind scopul vietii crestine:

“Scopul vietii crestine este dobandirea Duhului lui Dumnezeu.
Daca,de pilda,rugaciunea si privegherea va da mai mult har,rugati-va si privegheati.Daca va da mai mult har postul,postiti.Daca milostenia va da mai mult har,atunci dati milostenie.La fel ganditi-va pentru fiecare alta virtute care se face intru Hristos.
Asa sa negutatoriti duhovniceste cu virtutile.Si dupa ce dobanditi in felul acesta harul Sfantului Duh,sa-l impartiti tuturor celor ce au nevoie de el,luand exemplu de la lumanarea aprinsa.Aceasta,desi arde cu lumina pamanteasca,aprinde de la ea si alte lumanari,lumineaza si alte locuri,fara ca lumina ei sa se micsoreze."
Doamne,ajuta!
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine.

Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc."

Reply With Quote