View Single Post
Vechi 14.02.2009, 03:09:17
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Acatistul Maicii Domnului, povățuitoarea copiilor(2)

[SIZE=3]Psalmul 142[/SIZE]
[SIZE=3]Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea, întru credincioșia Ta; auzi-mă, întru dreptatea Ta. Să nu intri la judecată cu robul Tău, că nimeni din cei vii nu-i drept îna­ intea Ta. Vrăjmașul prigonește sufletul meu și viața mea o calcă în picioare: făcutu-m-a să locuiesc în în­ tu­ ne­ ric ca mor­ ții cei din veacuri. Mâhnit e duhul în mine, și ini­ ma mea încremenită înlăuntrul meu. Adu­ su-mi-am aminte de zilele cele de demult; cu­ ge­ tat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mâi­ ni­ lor Tale m-am gândit. Tins-am către Tine mâinile mele, sufletul meu ca un pământ însetoșat. De­ grab auzi-mă, Doamne, că a slăbit duhul meu. Nu-Ți întoarce fața Ta de la mine, ca să nu mă ase­ măn celor ce se pogoară în mormânt. Fă să aud dimi­ nea­ ța mila Ta, că la Tine mi-e nădejdea. Arată-mi ca­ lea pe care voi merge, că la Tine am ridicat sufletul meu. Scapă-mă de vrăjma­ șii mei, că la Tine alerg, Doamne. Învață-mă să fac voia Ta, că Tu ești Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă povă­ țu­ iască la pământul dreptății. Pentru numele Tău, Doamne, dăru­ iește-mi viață. Întru dreptatea Ta scoate din necaz sufletul meu. Fă bu­ nătate de stâr­ pește pe vrăjmașii mei și pierde pe toți cei ce necă­ jesc sufletul meu, că eu sunt robul Tău.[/SIZE]
[SIZE=3]Slavă... Și acum...[/SIZE]
[SIZE=3]Aliluia, Aliluia, Aliluia, Slavă Ție, Dumne­ ze­ u­ le. Aliluia, Aliluia, Aliluia, Slavă Ție, Dumne­ ze­ u­ le. Aliluia, Aliluia, Aliluia, Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție![/SIZE]
[SIZE=3]Dumnezeu este Domnul și S-a arătat nouă; bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului. (de 3 ori)[/SIZE]
[SIZE=3]Doamne miluiește (de 3 ori). Slavă... Și acum...[/SIZE]
[SIZE=3]Psalmul 50[/SIZE]
[SIZE=3]Miluiește-mă, Dumnezeule, după mare mi­ la Ta, și după mulțimea îndurărilor Tale șter­ ge fă­ ră­ delegea mea. Mai vârtos mă spală de fă­ răde­ le­ gea mea și de păcatul meu mă cură­ țește. Că fără­ de­ legea mea eu o cunosc și păca­ tul meu înaintea mea este pururea. Ție unuia am greșit și rău îna­ in­ tea Ta am făcut, așa încât drept ești Tu întru cu­ vintele Tale și biruitor când vei judeca Tu. Că iată întru fărădelegi m-am zămislit și în păcate m-a născut maica mea. Că iată adevărul ai iubit; cele nearătate și cele ascunse ale înțelepciunii Tale mi-ai arătat mie. Stropi-mă-vei cu isop, și mă voi curăți; spăla-mă-vei, și mai vârtos decât ză­ pada mă voi albi. Auzului meu vei da bucurie și veselie; bucura-se-vor oasele cele smerite. Întoar­ ce fața Ta de către păcatele mele, și toate fără­ de­ le­ gile mele șterge-le. Inimă curată zidește întru mine, Dumnezeule, și duh drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale mele. Nu mă lepăda de la fața Ta, și Duhul Tău cel Sfânt nu-L lua de la mine. Dă-mi mie bucuria mântuirii Tale, și cu duh stă­ pâ­ nitor mă întărește. Învăța-voi pe cei fără de lege căile Tale și cei necredincioși la Tine se vor în­ toarce. Izbăvește-mă de vărsarea de sânge, Dum­ ne­ zeule, Dumnezeul mântuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta. Doamne, buzele mele vei deschide și gura mea va vesti lauda Ta. Că de ai fi voit jertfă, Ți-aș fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; ini­ ma înfrântă și smerită Dumnezeu nu o va urgi­ si. Fă bine, Doamne, întru bunăvoirea Ta, Sionului, și să se zidească zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptății, prinosul și arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viței.[/SIZE]
[SIZE=3]Icoasele și condacele:[/SIZE]
[SIZE=3]Condacul I[/SIZE]
[SIZE=3]O, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, Fe­ cioa­ ră, care ai ascultat de atâtea ori dumneze­ ieș­ ti­ le învățături pe care le-a propovăduit Preaiu­ bi­ tul tău Fiu, aju­ tă-i pe toți părinții binecredincioși, ca și pe toți cei care au grijă de creșterea sufle­ teas­că și tru­ pească a copiilor, să priceapă cuvintele pline de putere ale Sfintei Scripturi, ca să se poată ruga ție: Po­ vățuiește copiii, Preasfântă Fe­ cioa­ ră, ară­ tân­ du-te Maică a celor care te cinstesc![/SIZE]
[SIZE=3]Icosul I[/SIZE]
[SIZE=3]Nu poate limba omenească să spună cuvinte mai minunate decât cele pe care le-a rostit Fiul tău, cuvinte care strălucesc ca niște făclii pe pa­ gi­ nile Evangheliei. Ca să îndrăgească aceste cu­ vin­ te, o, Născătoare de Dumnezeu, acoperă-i cu ha­ rul tău pe copii și pe cei care se roagă ție pentru ei:[/SIZE]
[SIZE=3]Povățuiește copiii să fie săraci cu duhul, ca a lor să fie Împărăția cerurilor;[/SIZE]
[SIZE=3]Povățuiește copiii să fie flămânzi și însetați de dreptate, că așa se vor sătura;[/SIZE]
[SIZE=3]Povățuiește copiii să fie blânzi, că așa vor moș­ teni pământul;[/SIZE]
[SIZE=3]Povățuiește copiii să fie milostivi, că așa se vor milui;[/SIZE]
[SIZE=3]Povățuiește copiii să fie curați cu inima, că așa Îl vor vedea pe Dumnezeu;[/SIZE]
[SIZE=3]Povățuiește copiii să fie făcători de pace, că așa fii ai lui Dumnezeu se vor chema;[/SIZE]
[SIZE=3]Povățuiește copiii, Preasfântă Fecioară, a­ ră­ tân­ du-te Maică a celor care te cinstesc![/SIZE]