Citat:
Īn prealabil postat de anita
Cei care traiesc la tara sunt indiscutabil mai buni ,viata modesta si fara aspiratii materiale nu i-a inrait.
|
Indiscutabil? Ba chiar foarte discutabil. Tocmai spuneam ca viata nu e impartita in alb si negru, ca oamenii sunt cu bune si cu rele peste tot si ca ar fi o prostie sa ii impartim pe criteriul provenientei (sat/oras). Este evident pentru cine a trait in ambele medii ca fiecare vine cu avantaje si dezavantaje, oamenii sunt statistic omogeni indiferent de zona in care traiesc.
Citat:
Īn prealabil postat de anita
Ei au o credinta si o smerenie native.
|
Aceasta este o impresie, nu un fapt.
Citat:
Īn prealabil postat de anita
Am cunoscut femei care nu stiau de Paraclisul Maicii Domnului dar duceau o viata crestina si erau smerite ,ele isi vedeau lungul nasului cum se spune in popor.Le-am vazut inaltate duhovniceste cu toate ca nu aveau lecturi duhovnicesti , erau modeste , se vedeau pe ele,le-am cunoscut la o manastire.
Apoi am fost de curand in Moldova ,la o inmormantare.Casele erau acoperite cu stuf ,dar foarte curate.Oamenii mi s-au parut blanzi.
|
Acestea se numesc dovezi anecdotice, si doar pentru ca dumneavoastra ati intalnit cateva persoane cu a ceste caracteristici nu inseamna ca ele exista la intreaga populatie.
Citat:
Īn prealabil postat de anita
La tara omul nu aspira la acumularea de bunuri materiale si e mai aproape de natura.Noi ne intinam cu multele griji de zi cu zi.
|
Poate ca pentru multi tarani moneda de larga circulatie a ramas pamantul, iar nu leii sau valuta, desi am dubii ca globalizarea inca nu a patruns la sate. Dar a spune ca taranii nu au griji la fel ca toti oamenii mi se pare absurd. Cu ce sunt ei mai presus de oraseni de nu au grija zilei de maine, in special cand ne gandim la satul romanesc de azi?
Sa terminam cu imaginile astea idilice si sa acceptam realitatea asa cum este ea. Nu sunt supraoameni. Ar fi excelent daca taranii ar fi precum ne spuneti dumneavoastra, dar din pacate nu este asa. Sunt la fel de pacatosi si de falimentari moral ca si orasenii, difera doar contextul in care asezam cele doua grupuri.