View Single Post
Vechi 13.02.2009, 20:48:18
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Si tiganii traditionali impart lucrurile in "curate" si "necurate". Asta nu inseamna ca stilul traditional de viata este cel mai bun pentru oamenii de astazi. Suntem prea multi ca sa mai putem locui cu totii intr-o casa situata intr-un peisaj idilic la tara.

Si ar fi bine daca am vedea si partea proasta a traiului traditional, sunt destule dezavantaje, asa cum si traiul modern la oras are dezavantaje.

Nostalgia nu este buna, deoarece pe masura ce trece timpul uitam lucrurile care sunt mai putin placute si tinem minte doar ce ne-a facut sa ne simtim bine. Pur si simplu asa functioneaza mintea umana, este selectiva din cauza mecanismului de auto-protectie emotionala.

Cineva plictisit si nemultumit de viata la oras, care nu a incercat pe propria piele o viata intreaga la tara, isi poate inchipui ca viata traditionala este "mai buna", in virtutea faptului ca este diferita. Dar diferit nu inseamna neaparat mai bun.
Cei care traiesc la tara sunt indiscutabil mai buni ,viata modesta si fara aspiratii materiale nu i-a inrait.
Ei au o credinta si o smerenie native.
Am cunoscut femei care nu stiau de Paraclisul Maicii Domnului dar duceau o viata crestina si erau smerite ,ele isi vedeau lungul nasului cum se spune in popor.Le-am vazut inaltate duhovniceste cu toate ca nu aveau lecturi duhovnicesti , erau modeste , se vedeau pe ele,le-am cunoscut la o manastire.
Apoi am fost de curand in Moldova ,la o inmormantare.Casele erau acoperite cu stuf ,dar foarte curate.Oamenii mi s-au parut blanzi.
La tara omul nu aspira la acumularea de bunuri materiale si e mai aproape de natura.Noi ne intinam cu multele griji de zi cu zi.
Reply With Quote