View Single Post
Vechi 13.02.2009, 13:50:34
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Am citit ca unii duhovnici si chiar Ioan Gura de aur sunt impotriva nuntii cu lautari pentru ca nu ar fi crestineasca

Dar, in societatea de azi nu cred ca s-ar mai pune problema unei nunti fara lautari, fara joc, se mai practica, la Oastea Domnului preponderent dar am mai auzit si pe la unele familii ortodoxe evlavioase ca dupa cununie au facut o simpla masa fara muzica si fara alcool

Nu cred ca dansul (decent) si bautura (cu cumpatare) constitue un impediment in a fi crestin bun, pana la urma, Dumnezeu nu vrea sa fim vesnic tristi si sa nu ne bucuram sincer si curat de evenimentele importante ale vietii

Insa ceea ce se intampla azi la nunti e total necrestinesc..bautura peste masura, dansuri si jocuri dracesti de-a dreptul, glume, barfe si injuraturi, cheltuiala fara masura, inganfare, laudarosenie (cati bani am dat) si lista poate continua

E greu acum sa ne debarasam de unele obiceiuri inradacinate, de s-ar fi ascultat sfatul lui Ioan gura de Aur poate ca arata mult mai bine familia crestina, vedeti voi..acum ar fi chiar un soc sa interzica preotii nuntile cu lautari si joc (am inteles ca un duhovnic a oprit de la impartasire pe cineva care a facut nunta cu joc) probabil incet incet daca fiecare crestin ar incepe sa tina la traditii sanatoase s-ar mai schimba lucrurile desi ma indoiesc

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote