Imagineaza-ti ca am fost deochiata acum cativa ani de un coleg de breasla.
Habar nu aveam ce este si nici nu luam in seama cand cineva pomenea de acest fenomen. radeam si ziceam ca este o prostie.
Asa ca am fost luata pe nepregatite. Cel care m-a deochiat, bineinteles ca o facea inconstient. Numai ca avea o anumita intensitate a privirii. Dupa aceea, am reluat "experienta" in mod constient si am vazut cum functioneaza.
Vorbeam de deochi pozitiv, eu l-am denumit asa pentru ca se intampla cand cineva te admira. Cred ca este si cazul care ti s-a intamplat tie, mai precis copilului tau, cineva pe strada l-a admirat si l-a deochiat totodata.
In sens negativ este cand cineva se uita "urat" la tine, cred ca stii despre ce este vorba.
Explicatia religioasa este deosebit de lipsita de continut, am cautat si eu dar, nu prea am gasit multe.
Bineinteles ca se foloseste acel uzual si atat de indragit personaj, uratul.
sa zicem ca o alta explicatie ar fi ca persoana deochiata, victima, este practic "vampirizata" energetic de cel care o deoache.
Si ca o paranteza, ai remarcat ca preotii, mai ales calugarii nu te privesc direct in ochi, isi feresc privirea, tocmai pentru ca prin ochi (poarta sufletului dealtfel) se transmite imediat orice tip de informatie, sau energie cum vrei sa spui si este posibil sa nu fii pregatit pentru intalnirea cu oamenii.
Cum te poti pazi, greu de spus.
Oricum, eu nu am apelat la descantec, care este o forma de magie si al carui principiu de functionare nu-l cunosc.
Am apelat pur si simplu la rugaciunea inimii si intr-un interval de timp scurt, dupa cascaturi interminabile, mi-a trecut asa precum venise.
Am incercat sa-i "educ" putin pe cei de langa mine, care mai sunt deochiati din cand in cand si sa-i invat sa-si rezolve singuri problema, pentru ca este foarte simplu, nu este nevoie sa apelezi la altii.
Dar oamenii nu vor in nici un caz sa-si rezolve singuri problemele, este un fel de dependenta de altii, de fapt o dependenta de propriile probleme.
Este ca si dependenta de uratul, pot spune ca a ajuns un drog pentru unii, fara de el, nu ar putea trai.
|