-Doamne ajuta,
cred ca si in genunchi si in picioare e bine sa ne rugam,e bine sa alegem o pozitie pe care o simtim cat mai fireasca, care ne ajuta la mentinerea atentiei la rugaciune si a starii de smerenie a sufletului,Dumnezeu cauta la pozitia noastra sufleteasca,la ceea ce este in inima noastra,important este sa intelegem rugaciunea, chiar daca citim o rugaciune trebuie sa o simtim ca si cum ar veni din inima noastra,vedem in multe rugaciuni pe care sa le numim ''de-a gata'' vorbindu-se exact de greselile,nevoile sau starile noastre,dovada ca Dumnezeu cunoaste, iubeste si poarta de grija sufletului nostru,punandu-i la dispozitie si mijloacele pocaintei si mantuirii.
-Cand rugandu-ne uitam de eu-l nostru,de pozitia corpului si lucrurile ce ne inconjoara avand atentia doar la rugaciune,atunci stim ca ne-am rugat fara imprastiere.
-Sa ne rugam ne-ncetat,sau macar sa ne pastram gandul la Dumnezeu in mai tot timpul ca sa ne ajute atat in ispitele mai mari cat si in tentatiile din fiecare clipa fara de care nu ne putem mantui.
|