Citat:
În prealabil postat de ezechel
Stiai ca in sanul bisericii ortodoxe sunt preoti care sunt si Masoni? Am aflat chestia asta de la un coleg de serviciu care este mason. Si ce au cautat masonii la votarea noului patriarh? Chiar si atunci au fost cativa care s-au sus si au scandat in fata patriarhiei ”Fara Masonerie In Ortodoxie. Atunci cum ramane cu ” Matthew 6:24 *Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi și pe celălalt îl va disprețui; nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui mamona”. Mai ginditi-va.*Si nu te supara pe mine ca nu eu am dat numele topicului care mi se pare destul de dur. Eu doar arat cateva lucruri care mi-au ridicat semne de intrebare. Si atunci cand am cuparat stea pt. pomul de craciun chiar am cautat cu tot inadinsul sa nu fie in 5 colturi . Poate sunt eu paranoic . Domnul cu voi !!!
|
Trebuie sa faci o diferenta intre invatatura si marturisirea Bisericii Ortodoxe si faptele sau inclinatiile unor preoti, dumneata prin ceea ce ne pui inainte vrei sa ne faci sa intalegem ca ortodoxia nu e buna pentru ca un preot sau altul este mason sau nu, dar pt vrednicia preotilor suntem noi mantuiti? dar oare nevrednicia preotilor vatama invatatura pe care noi o pazim si o urmam?
stiu care e ideea neoprotestanta, cauta tot felul de neajunsuri in ortodoxie, mai mult fapte conjuncturale, apoi arunca in fata sintagma "vedeti ce se intampla in ortodoxie? iesiti din ea, ca preotul cutere e betiv, ca altu e curvar etc"
sunt curios de ce neo-protestantii nu-au "furat" o invatatura, o analiza a sfintelor posturi, un indemn din Filocalie? nu, cauta numai ce e stricat, apoi arunca noroi pe ortodoxie ca sa-si poata urmarii interesele