Subiect: Dulcea Romanie
View Single Post
Vechi 07.02.2009, 18:06:30
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Religia: Ortodox
Implicit " Mult e dulce si frumoasa limba ce-o vorbim....! "

Sant tare " faloasa " ( cum zice banateanul ) ca m-am nascut in Romania !
Am lucrat la Oficiul Judetean de Turism Timisoara, am fost ghid, am vazut Rusia, Ungaria, Cehoslovacia, Iugoslavia, Bulgaria de nenumarate ori.
Am avut privilegiul de-am insoti sotul detasat ca profesor la Casablanca in Maroc, unde am stat doi ani. Aveam de toate, copii erau cu noi, eu am fost la 32 de ani, 2 ani in pensie, nu lucram, aveam grija de copilasii mei, faceam piata, mancare si ne plimbam. Si totusi cand vorbeam 3 minute cu mama mea draga, nu puteam articula nici un sunet, ca ma podilea plansul. Am simtit ce inseamna dorul de casa, de cei dragi. Acesti 2 ani au fost foarte hotaratori pentru a ne decide daca pentru copii, ar fi meritat sa ne stabilim in alta parte. Poate, pentru copii ar fi fost mai bine, dar nu am rezistat sufleteste sa fiu departe de parinti....
Am vazut la intoarcere spre casa Spania, Italia, Luxembourg, Franta, Germania, Austria.
Departe gandul de mine a ma lauda, insa ma bucur ca am reusit sa merg prin toate aceste tari, ca sa-mi dau seama, cat de fericita ma simt, aici, la mine acasa, unde vorbesc romaneste, unde pot sa ma plimb pe potecile muntilor si vailor minunate din orice parte a tarii, unde pot sa bat la usa neamurilor, prietenilor, la orice ora vreau, fara sa ma programez la telefon pentru a putea merge in vizita, unde pot trage apa la toaleta fara sa mi se atraga atentia ca apa e scumpa, unde chiar daca in aceste momente trecem prin aza zisa "criza mondiala" , nadajduiesc in ajutorul bunului Dumnezeu ca vom rezista si peste aceste nevointe dar sunt la mine acasa, alaturi de copii mei, de nepotii mei, de fratii mei, de prietenii mei cu care din pacate nu mai am timp sa ma intalnesc, fiindca timpul trece mai repede decat acum 50 de ani. Doamne ajuta! cu mult drag, icamilin