[SIZE=4]"Doi oameni s-au suit la templu, ca să se roage: unul fariseu și celălalt vameș. Fariseul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau ca și acest vameș. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câștig.
Iar vameșul, departe stând, nu voia nici ochii să-și ridice către cer, ci-și bătea pieptul, zicând: Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului.
Zic vouă că acesta s-a coborât mai îndreptat la casa sa, decât acela. Fiindcă oricine se înalță pe sine se va smeri, iar cel ce se smerește pe sine se va înălța." (Luca 18, 10-14)[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Fratii mei, iubiti crestini! [/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]A fi un crestin ADEVARAT este sa AI BUN SIMT fata de Dumnezeu! De aici pleca SMERENIA, pleaca ASCULTAREA DE CUVINTELE SI PORUNCILE SALE, de aici pleaca IUBIREA pentru El, de aici pleaca RESPECTUL si SERIOZITATEA fata de El... A fi un bun crestin este sa TE STRADUI SA NU IL SUPERI CU NIMIC = asta este FRICA DE DUMNEZEU!!! Sa te temi sa nu cumva sa Il superi!!! Sa te doara si sa te pocaiesti daca L-ai suparat!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Azi multi oameni se inseala amarnic crezandu-si propriile pareri, nemaiascultand de Biserica, nemaiascultand de Sf.Evanghelie!!! Ne inselam crezand ca daca suntem oameni simpli e de ajuns pt MANTUIRE! [/SIZE]
[SIZE=4]NU exista sa fii un bun crestin NEASCULTAND de Dumnezeu!!! [/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Ne plangem mereu ca nu avem ce pune pe masa, sau ca nu avem cum sa tinem post, nu avem timp de rugaciune, nu avem timp de Biserica: NU AM TIMP DE TINE DOAMNE, desi EU CRED IN TINE!!! La primul NECAZ: Doamne UNDE ESTI???? DECE MI SE INTAMPLA MIE UNA CA ASTA??? CU CE AM GRESIT EU DOAMNE??? Si uite asa NESIMTIREA din om creste tot mai mult! Nerecunosttinta la fel... nemultumirea la fel... necredinta la fel... [/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]DAI VOINTA IEI PUTERE!!! in loc sa strigam la Dumnezeu sa ne trimita Harul Sau sa ne ajute sa postim, sa ne aratam efortul ca VREM si TINEM post, ca NE PASA de Dumnezeu si nu suntem indiferenti fata de El... ne ascultam "saracutu" de pantec... Tot viermii o sa il manance! Nu vrem sa tinem de Dumnezeu??? NU MA MAI NUMESC CRESTIN!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]A fi "crestin" inseamna a fi "Hristofor" - PURTATOR DE DUMNEZEU!!!! "christianus" (lat.) - crestin; "hristofor" (gr.) - crestin, purtator de Hrsitos! Cum Il port eu pe Hristos daca eu NU IL ASCULT PE HRISTOS??? Daca EU nu fac ce zice EL, cum mai am obraznicia sa ma numesc "HRISTOFOR"??? PT NUMELE ASTA DE "CHRISTIANUS", "HRISTOFORI" mureau CRESTINII!!! Oricine marturisea ca este CRESTIN era prins si pus la chinuri sa se lepede de acest SFANT nume!!! Dar ei FACEAU ce spune Domnul Hristos! Nu aveau conditile de LIBERTATE ca AZI, dar ASCULTAU de Dumnezeu! NU faceau NIMIC potrivnic Lui... [/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Azi avem atatea POSIBILITATI sa tinem post, avem ATATA TIMP SA NE RUGAM, AVEM ATATA TIMP SA MERGEM LA BISERICA!!! [/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Nu bem, nu furam, nu chefuim, nu injuram... suntem oameni de treaba!!! Dar astea le facem SPRE SLAVA LUI DUMNEZEU??? Le facem ca sa avem folos sufletesc??? sau le facem numai asa ca ne este din fire??? NU AJUNGE!!! Trebuie sa ne unuk cu Hristos prin FAPTE BUNE!!! Asa cum nu este albina fara stup, tot asa nu este Crestin fara BISERICA!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Nu avem posibilitatea sa luam mancare de post??? Da nu-mi iau carne si imi iau ceapa si ardei si morcovi si imi fac o salata de numa... si e mai sanatos si pt ficat... ca de aia ne plangem de stari de boala si greoi... sau ca nu suntem binedispusi si plini de moliciune etc...[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Nu avem timp de Rugaciune??? Ia sa stingem televizorul si sa pastram linistea in casa si sa vezi cum avem si timp de rugaciune!!! TV ne ia cel mai mult timp de COMMUNICARE cu Dumnezeu!!! [/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]DECi, NU AVEM VOINTA SA PLACEM LUI DUMNEZEU!!! Ne place mai mult sa fim COMOZI si sa ne vedem numai de cele ale trupului si asa sa ne asumam IADUL!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Va rog sa ma iertati cei care NU sunteti de acord cum INVATA Sf.EVANGHELIE A FI UN BUN CRESTIN!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Dumnezeu sa va BINECUVINTEZE!!![/SIZE]
|