Mi-as fi dorit sa spun acum ceva de bine despre Romania si despre noi, romanii.
Sigur, as putea aminti ca luptam de secole pentru a ne apara tara si numele de romani. Ca am fost muncitori si am cladit de atatea ori o noua Romanie, pe ruinele celei pe care ne-au distrus-o mereu "binevoitorii" nostri vecini sau chiar compatrioti. Ca intreaga noastra istorie e incarcata de figuri marcante in diverse domenii, de conducatori deosebiti, de monahi plini de har.
Dar privind atent prezentul si gandind sumbru la viitorul apropiat, pot afirma(chiar daca poate gresesc, si Doamne cat imi doresc sa gresesc aici), pot afirma ca suntem pe drumul spre pierzanie. Nu vreau sa judec, sa fiu pesimist sau sa atrag nemultumirea altora, insa e parerea mea si nu numai. Desi cred ca fiecare om in parte are o latura buna si una mai putin buna, iar noi, ceilalti, ar trebui sa observam intai calitatile lui, sincer, m-am saturat sa ma chinui sa gasesc aceste calitati. De ce oamenii nu-si arata mai intai latura buna? Nu ar fi oare mai usor sa convietuim? Nu ar fi mult mai usor sa implinim voia lui Dumnezeu de a trai in pace si in armonie, plini de credinta, iertare si iubire?
Nu spun ca nu sunt si exceptii, dar din pacate foarte putine. Observ cum oamenii sunt ghidati de idei meschine, cum se indeparteaza tot mai mult de Dumnezeu si de cei asemeni lor si ma intreb de multe ori "de ce?" Mi-as dori sa intalnesc tot mai des exceptiile alea. Este si unul din motivele pentru care am intrat pe acest forum. Si pana acum sunt multumit. Dar suntem inca putini. Mai trebuie.
Vreau ca intr-o buna zi sa pot afirma cu tarie, ca atunci cand eram copil: SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN !
Doamne-ajuta!
|