View Single Post
Vechi 04.02.2009, 11:50:45
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
DACA TU imi aduci 20 de versete care descriu moartea (intaia) ca pe un somn in care nu este nici un fel de cunoastere, eu iti aduc 40 care spun contrariu.
Iata, doamenlor si domnilor, unde este problema. Spre deosebire de vasinec, care gaseste Biblia ca fiind un tot unitar, lipsit de contradictii, eu o gasesc ca fiind una din cele mai interpretabile carti care s-au scris vreodata.

Adica pana si ortodocsii o recunosc ca fiind incompleta fara scrierile Sfintilor Parinti.

Iar faptul ca va certati pe sensul anumitor cuvinte arata cat de neglijent a fost scrisa. Si nu va certati pe boabe de fasole, ci pe probleme care tin de treburi fundamentale, cum ar fi viata de dupa moarte, natura si structura lui Dumnezeu etc.

Nu ma intereseaza daca fiecare din parti isi vede versiunea proprie ca fiind clara ca lumina zilei, corecta si lipsita de contradictii, cert este ca prin faptul ca exista interpretari diferite, mai mult sau mai putin consistente, se demonstreaza subrezenia acestei carti.

Si cand ma gandesc ca au murit oameni din cauza acestor diferente de opinie, imi e rusine ca apartin speciei umane.