Citat:
În prealabil postat de razvan_m
Cu interpretarea voastra cum ca daca Domnul i-a spus Sf. Petru citez "Tu esti piatra pe care voi ridica Biserica Mea si pe Aceasta nici portile iadului nu o vor birui", atunci inseamna ca urmasul Sf. Petru [Papa, de ce urmas al Sf. Petru cand e dovedit stiintific/istoric ca Sf. Petru n-a calcat vreodata prin Roma???] trebuie sa fie seful Bisericii? Oh, no... ca sa folosesc o expresie tipic occidentala/occidentalizata. Nu te gandi la asa ceva. Ce a spus Domnul Sf. Petru poate fi interpretat corect asa: "pe piatra de temelie reprezentata de credinta tuturor apostolilor [nu numai a lui Petru !!!] voi ridica Biserica mea vazuta si nevazuta, pe care nimeni nu o va birui". Insa care sunt actualmente hotarele jurisdictiei Acestei Biserici Adevarate si Drepte a lui Hristos, nimeni nu poate preciza, caci azi multe Biserici [intre care cea catolica, sa nu mai vorbesc de [neo-]protestanti, bisericile ortodoxe pro-ecumeniste] au cazut in ratacire.
R.
N.B. Mai am si altceva de facut decat sa stau toata ziua pentru a intra in polemici cu cei care nu mi se par madulare adevarate ale Bisericii lui Hristos Domnul. Please, don't disturbe!
|
ti-am dat citate de la Sf. Parinti, pe cine sa cred pe tine sau pe Sfintii Parinti? interpretarea ta sau a lor? Biserica din cate stiu nu a cazut si nu va cadea niciodata in ratacire fiindca Capitanul Corabiei (Cristos) nu o lasa sa se scufunde, nu a lasat-o pana acuma nu va incepe sa lase acum, desi is uimit cum zici ca BO ar fi cazut in ratacire,
btw de Sf. Ignatie:
"Ignatius, catre biserica ce detine presedintina, în asezarea tinutului Romei, demna de Dumnezeu, demna de onoare, demna de binecuvântare, demna de lauda, demna de succes, demna de sfintenie, si, pentru ca detineti sefia în iubire, pomenita dupa Cristos si pomenita dupa Tatal (Scrisoare catre romani, 1:1) la anul 110.
"Tu (Biserica a Romei) de niciuna depasita, ci care pe altele le-ai învatat. Tot ce doresc este ca ceea ce ai pus în instructiunile tale sa ramâna în putere." (ibid., 3:1)