Cu interpretarea voastra cum ca daca Domnul i-a spus Sf. Petru citez "Tu esti piatra pe care voi ridica Biserica Mea si pe Aceasta nici portile iadului nu o vor birui", atunci inseamna ca urmasul Sf. Petru [Papa, de ce urmas al Sf. Petru cand e dovedit stiintific/istoric ca Sf. Petru n-a calcat vreodata prin Roma???] trebuie sa fie seful Bisericii? Oh, no... ca sa folosesc o expresie tipic occidentala/occidentalizata. Nu te gandi la asa ceva. Ce a spus Domnul Sf. Petru poate fi interpretat corect asa: "pe piatra de temelie reprezentata de credinta tuturor apostolilor [nu numai a lui Petru !!!] voi ridica Biserica mea vazuta si nevazuta, pe care nimeni nu o va birui". Insa care sunt actualmente hotarele jurisdictiei Acestei Biserici Adevarate si Drepte a lui Hristos, nimeni nu poate preciza, caci azi multe Biserici [intre care cea catolica, sa nu mai vorbesc de [neo-]protestanti, bisericile ortodoxe pro-ecumeniste] au cazut in ratacire.
R.
N.B. Mai am si altceva de facut decat sa stau toata ziua pentru a intra in polemici cu cei care nu mi se par madulare adevarate ale Bisericii lui Hristos Domnul. Please, don't disturbe!
|