View Single Post
Vechi 03.02.2009, 12:01:13
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoradoi Vezi mesajul
Corect!
Total incorect. Adventistii nu cred ca vor fi singurii mantuiti. Poate ai avut ocazia sa ai de-a face cu vre-un "bezmetic de adventist" caruia i s-a urcat teologia la cap. Dar adventistii au respect si consideratie pentru toti credinciosii. Acesta a fost si un aspect important care m-a atras la aceasta confesiune (am mai umblat si pe la altele). Chiar in prima predica pe care am ascultat-o la adventistii, un pastor cunoscut, a spus, de la amvon: "dragii mei, zilele trecute stateam de vorba cu o doamna, buna crestina dar de alta religie..." Mi-a placut cum a sunat. Apoi am vazut ca nu era doar o parere a acelui pastor.

Iata ce spune Manualul Doctrinelor AZS (autor Moldovan Vilhelm), la cap. "Biserica ramasitei" (selectez):

- "adventistii de ziua a saptea nu sustin ca ei ar fi singurii credinciosi sinceri de pe pamant. ...cred ca Dumnezeu mai are si alte oi, suflete sincere"...(pag. 171)

- "in jurul nostru mai sunt suflete sincere, care traiesc conform luminii primite de ei din Cuvant, si neavand ocazia sa cunoasca mai mult, Domnul - in harul sau - ii recunoaste ca apartinand de poporul Lui".(pag. 173)