Credinta
Mi-ar fi mai bine sa traiesc cu fiarele, decât cu oamenii necredinciosi. (Cuviosul Azarie)
Doresc sa predic, sa vorbesc, sa scriu, dar nu vreau sa silesc pe nimeni, caci credinta trebuie sa fie liber consimtita si sa fie primita fara constrângere. ( Martin Luther)
Daca as avea dovada ca Dumnezeu nu exista, n-as regreta ca am crezut în El; m-as gândi ca mi-am facut o onoare crezând în El, ca, daca universul este ceva stupid, cu atât mai rau pentru el; ca greseala nu este în gândirea mea ca nu exista Dumnezeu, ci în Dumnezeu ca nu exista. ( pr. Valensin)
Sarac esti (necredinciosule - n.n.) si lipsit de orice bun, sarac de iubirea de oameni, sarac de credinta în Dumnezeu, sarac de speranta. ( Sfântul Vasile cel Mare)
Lucrurile mai presus de fire, pot fi întelese prin credinta. ( Sfântul Ioan Damaschin)
În fapte se arata credinta. (...) Credinta, fara fapte, nu exista. ( Sfântul Simeon Noul Teolog)
Credinta este contemplarea unui lucru tainic. ( Teodoret)
O credinta al carei obiect apare cu evidenta, nu poate fi numita credinta. ( Sfântul Atanasie cel Mare)
!!! Cine nu crede ca va învia si ca va da socoteala, ci gândeste ca toata fiinta sa se margineste la viata aceasta, aceluia nu-i va pasa mult de faptele bune. (...) Credinta în Înviere este adevarata mângâiere în suferinti, în lupta cu ostenelile si cu greutatile vietii. ( Sfântul Ioan Gura de Aur)
Aceasta comoara nu o gasim sapând prin pamânt, ci o aflam daca cercetam sufletul omului bolnav. (...) Ea consta din rabdare, din întelepciune, statornicie si o neclintita nadejde în Dummnezeu. ( Sfântul Ioan Gura de Aur)
Pentru cine vrea sa creada am o mie de motive. Pentru cine nu vrea sa creada, n-am nici unul. ( Fericitul Augustin)
Crede ca sa întelegi ! (Fericitul Augustin)
Credinta este pentru suflet, ceea ce este ochiul pentru trup. ( Teodoret al Cirului)
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. ( Sfântul Maxim Marturisitorul)
Credinta face ceea ce omul si legea nu pot face. ( Sfântul Ioan Gura de Aur)
Un lucru mic este un lucru mic. Dar credinta din lucrurile mici este un lucru mare. ( Sfântul Grigorie de Nazianz)
Credinta este libera consimtire a sufletului. ( Sfântul Antonie cel Mare)
Credinta întareste ceea ce ratiunea clatina. ( Sfântul Ioan Gura de Aur)
Credinta este încrederea în cele nevazute, (...) este har, (...) este taina. ( Sfânta Scriptura)
Cine e credincios în lucrurile mici, e credincios si în cele mari. ( Sfânta Scriptura)
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele ! (Sfânta Scriptura)
Fie voua dupa credinta voastra ! (Sfânta Scriptura)
|