Puciul de la Pucioasa și Euro Ierusalimul
[COLOR=purple]Puciul de la Pucioasa[/COLOR][COLOR=purple] și [/COLOR][COLOR=purple]Euro Ierusalimul (partea a X-a)
[/COLOR] Irineu este din nou investit cu sarcina de a negocia obținerea bunăvoinței Regelui și Casei Regale (cu o mențiune specială pentru Alteța Sa Margareta de România), față de planurile conjugate ale liderilor pucioși de a controla din umbră cei mai însemnați factori de putere din România. Se pretinde că o schimbare de conduită vizibilă a regelui, care ar sugera o religiozitate crescută (regele ar trebui să-și lase barbă, să nu mai mănânce carne, și să practice celelalte “tabieturi religioase” specifice religiei pucioșilor și denumite de ei “[COLOR=fuchsia]viață sfântă, dumnezeiască[/COLOR]”), ar trebui să fie condiția obligatorie care ar aduce după sine succesul campaniei de repatriere a regelui, susținută de către liderii pucioși ( în realitate, regele a reușit să revină definitiv în țară, deși nu a împlinit nici una dintre condițiile care i-au fost propuse de către pucioși) :
[COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia] Voiesc să stai de vorbă cu unsul Meu Mihail, cu regele acestui neam[/COLOR][COLOR=blue], și Eu ți-am dat ție misiune cerească să așezi peste el [/COLOR][COLOR=fuchsia]și peste toată casa lui și peste mlădița lui[/COLOR][COLOR=blue], care va sta alături de el, să așezi sfințenie, după asemănarea lui Dumnezeu, după așezarea lui Dumnezeu, cu care Se va desăvârși Domnul peste acest pământ cu nume sfânt, cu nume nou de nou Ierusalim. Fii martorul Meu, fii martorul acestei vremi de glorie cerească și [/COLOR][COLOR=fuchsia]sfințește pe unsul Meu Mihail prin cuvintele acestei mărturii[/COLOR][COLOR=fuchsia]și prin așezare de viață sfântă peste el, după orânduiala dumnezeiască[/COLOR][COLOR=blue], fiindcă [/COLOR][COLOR=fuchsia]această orânduială va fi cărarea care-l va aduce în țara Mea cea aleasă[/COLOR][COLOR=blue], în țara lui cea iubită lui.” (2 /15 iulie 1991)[/COLOR]
Se profețește și faptul că regele chiar va accepta să observe “legile sfinte” de la Pucioasa, ceea ce însă nu s-a întâmplat. Se mai profețește că drapelul tricolor, “[COLOR=fuchsia]curcubeul României[/COLOR]”, se va așeza ca o punte de unire peste tot pământul, iar regele Mihai I va domni împreună cu mlădița sa, Margareta, peste pământul cel nou, noul Eden care “[COLOR=fuchsia]va străluci peste noroade[/COLOR]” :
[COLOR=blue]“ Cine iubește pe România și nu este cu Mine și cu poruncile Mele, acela nu iubește acest neam și acest pământ, acela nu poate nimic pentru acest neam ales. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Voi coborî legile Mele peste unsul Meu Mihail [/COLOR][COLOR=blue]și voi coborî legile acestui pământ ales, căci este pământul cel ales de cer, și peste el este ochiul lui Dumnezeu, care vede cele rele, cele ascunse, care pătrunde și descoperă, care curăță până în adânc și scoate din acest pământ tot ce este întinat și stricat și dedat cu stricăciunea, ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]să fie nou acest pământ și să se coboare peste el curcubeul României[/COLOR][COLOR=blue], însoțit de slava cea nouă a Ierusalimului ceresc. Aceasta este soarta acestui pământ, a acestui nou Canaan, a [/COLOR][COLOR=fuchsia]acestui nou Eden care va străluci peste noroade[/COLOR][COLOR=blue], iar [/COLOR][COLOR=fuchsia]unsul Meu Mihail și mlădița sa vor fi întru Mine[/COLOR][COLOR=blue], și nu vor fi fără Mine peste acest nou pământ. […]” (2 /15 iulie 1991)[/COLOR]
Irineu Pop este încurajat din nou să nu se teamă de confruntarea cu Sinodul Bisericii, care se prefigurează (și care a avut loc, până la urmă, în ianuarie 1993), semn că liderii pucioși sunt perfect conștienți că solicitările lor sunt ilegale sau necanonice:
[COLOR=blue]“ Pace ție, iubitul Meu, dar să nu fii plăpând! [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fii dârz și nu te teme[/COLOR][COLOR=blue]. Eu sunt cu tine și voi fi, și toate vor fi lucrate, dar dragostea Mea să fie dragostea ta. […] Pace ție! Pace de la sfinții din cer, care privesc în cer mărturia zilei în care tu ai fost uns în Ierusalimul cel din cer coborât! [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fii credincios ungerii care este pe creștetul tău[/COLOR][COLOR=blue], căci ne vom ridica și vom sădi pomi din loc în loc, și acești pomi se vor hrăni din seva pomului vieții, care [/COLOR][COLOR=fuchsia]este lucrată aici prin servii Mei cei credincioși[/COLOR][COLOR=blue], și acest pom va fi așezat în Ierusalim.”(2 /15 iulie 1991)[/COLOR]
[COLOR=purple]3. Pasaje din mesajele “venite din cer” către patriarhul Teoctist[/COLOR]
Patriarhul Teoctist este invitat să-și consolideze poziția în Biserică, șubrezită după lovitura de stat din decembrie 1989, și să-l ungă urgent pe Irineu Pop Bistriceanul patriarh, în locul său:
[COLOR=blue]“Proorocie. Cuvântul Domnului către patriarhul Teoctist[/COLOR]
[COLOR=blue]S[/COLOR][COLOR=blue]coală-te din nou și șezi în mijlocul bisericii! Iată, citește aici:[/COLOR]
[COLOR=blue]1. Miron[/COLOR]
[COLOR=blue]2. Nicodim[/COLOR]
[COLOR=blue]3. Iustinian [/COLOR]
[COLOR=blue]4. Iustin[/COLOR]
[COLOR=blue]5. Teoctist[/COLOR]
[COLOR=blue]6. Teoctist[/COLOR]
[COLOR=blue]7.[/COLOR]
[COLOR=blue]Ia aminte, că Eu aleg din nou Ierusalimul și mă voi îmbrăca în mantia răzbunării [/COLOR][…][COLOR=blue] Ia aminte, că trebuie să stai încă o dată pe scaunul bisericii, că te-am găsit potrivit [/COLOR][COLOR=fuchsia]să așez prin tine pe cel de-al șaptelea uns[/COLOR][COLOR=blue]. Ia aminte bine, că s-au împlinit cei șaptezeci de ani de sub puterea fiarei roșii. Acum Eu așez din nou Ierusalimul. Te-am adus a doua oară pe scaunul bisericii să-Mi pot așeza vremurile așa cum erau până la domnia fiarei roșii. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Îmi voi unge prin tine cu untdelemnul sfințeniei pe cel de-al șaptelea uns[/COLOR][COLOR=blue]. Acela este de la Mine; întru acela binevoiesc. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Peste el voi coborî legile Mele[/COLOR][COLOR=blue] pe care Mi le-ați stricat; [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu el voi îndrepta iarăși vremurile[/COLOR][COLOR=blue] pe care Mi le-ați schimbat; și cu el voi netezi cărările și voi îndrepta calea vieții, ca să vină spre Mine poporul Meu cel orbit de nelegiuiri. Ia aminte, că ți-l voi face cunoscut. Iată toiagul și crucea biruinței. Păstrează-le pentru ungerea acestui slujitor al Meu. Amin, amin, amin. “ [/COLOR](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 29 aprilie/12 mai 1990)
Patriarhul Teoctist este invitat să treacă la acțiune. “Cel de-al 7-lea uns” va fi Irineu Pop, care va reinstaura calendarul după stilul vechi:
[COLOR=blue]“Ia aminte, și te ridică să faci voia Mea […] [/COLOR][COLOR=fuchsia]că-l voi așeza pe cel de-al șaptelea uns[/COLOR][COLOR=blue], și el va sta și va împlini planul Meu ca să-Mi așez la loc vremurile și sărbătorile.” [/COLOR](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 15/28 octombrie 1990)
Nici această proorocie cu restaurarea stilului vechi în Biserică nu s-a împlinit (încă).
Arhiereul Irineu va primi indicații concrete prin liderii pucioși, denumiți “[COLOR=fuchsia]robii Mei prooroci[/COLOR]”:
[COLOR=blue]“ Și voi coborî [/COLOR][COLOR=fuchsia]prin robii Mei prooroci[/COLOR][COLOR=blue] și voi veni către el și [/COLOR][COLOR=fuchsia]îi voi porunci să facă voia Mea[/COLOR][COLOR=blue]. Acela este de la Mine, și nimeni să nu umble să-Mi zădărniceacă planul meu, că Eu sunt Dumnezeu și nu om. Voi coborî Duhul Meu peste el și îl voi îmbrăca cu putere de sus și îl voi așeza pe scaunul lui David și vom face biserică vie și nestricăcioasă.”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 15/28 octombrie 1990)
Dar planul, deși bine pus la punct, tot a fost zădărnicit. Irineu n-a mai fost așezat “[COLOR=blue]pe scaunul lui David[/COLOR]” nici până în ziua de astăzi. Ambițiile “Dumnezeului de la Pucioasa” erau însă foarte ambițioase:
[COLOR=blue]“[…] iată că pe scaunul Meu voi face așezare [/COLOR][COLOR=fuchsia]după voia Mea[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]gândurile Mele[/COLOR][COLOR=blue] nu sunt ca gândurile voastre.”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 15/28 octombrie 1990)
|