Puciul de la Pucioasa și Euro Ierusalimul
[COLOR=purple]Puciul de la Pucioasa[/COLOR][COLOR=purple] și [/COLOR][COLOR=purple]Euro Ierusalimul (partea a VIII-a)
[/COLOR] Din această biserică, la Pucioasa, va izvorî o nouă învățătură “coborâtă direct din cer”, care va conduce omenirea “pe calea cea dreaptă”:
[COLOR=blue]“[…] iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]din biserica Mea nu mai curge râul cel curat al învățăturii adevărate[/COLOR][COLOR=blue]. Se mint pe ei înșiși cei ce zic că Mă au pe Mine în mâna lor, căci aceștia n-au viața mea în ei și n-au putere întru Mine aceștia. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fii întreg întru Mine[/COLOR][COLOR=blue], că iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ne apucăm să zidim biserica cea nouă[/COLOR][COLOR=blue]. Voi coborî cuvânt din cer și voi vorbi noroadelor și [/COLOR][COLOR=fuchsia]voi învăța pe tot omul calea cea dreaptă[/COLOR][COLOR=blue], căci una este calea cea cu Mine.” (3/16 martie 1991)[/COLOR]
Irineu Pop - Mesia cel nou se va ridica cu putere multă și [COLOR=fuchsia]va slobozi înviere[/COLOR] peste noroade:
[COLOR=blue]“Ridică-te peste mulțimi și [/COLOR][COLOR=fuchsia]slobozește de acum glas cu putere de înviere[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]trebuie să învieze lumea[/COLOR][COLOR=blue], măi copilul Meu[…]”(3/16 martie 1991)[/COLOR]
Lumea se știe sigur că n-a înviat, ci a continuat să moară ca și înainte. De altfel, Irineu știe cel mai exact câți au înviat la “glasul lui cu putere de înviere” și ar putea să mărturisească dacă l-ar întreba cineva, și dacă ar avea ce.
Deocamdată însă, Irineu va trebui să păstreze secretul absolut al planurilor și al identității conspiratorilor pucioși:
[COLOR=blue]“ Iată, iar îți spun că [/COLOR][COLOR=fuchsia]prin tine voi împărți de la Mine multe cuvinte[/COLOR][COLOR=blue], și vei fi între Mine și cei peste care voi lucra, căci vom lucra mult de-acum și vom propăși din zi în zi, [/COLOR][COLOR=fuchsia]dar nu vom descoperi încă izvorul Meu.[/COLOR][COLOR=blue]”(10/23 februarie 1991)[/COLOR]
Inconsecvența ideilor promovate în jurul acestei “vestiri tăinuite” a planului de la Pucioasa este halucinantă. După ce aici era rugat să nu descopere nimic și să ascundă totul cu multă grijă, doar peste două luni Irineu va fi îndemnat să dea totul pe față:
[COLOR=blue]“ [...] dar ajută-mă, că iată, vreau să fac cu tine început de lucrătură nouă. Nu te pripi, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu Mă ascunde sub obroc. Scoate-Mă[/COLOR][COLOR=blue] și fă să luminez cu tine prin ceea ce lucrezi!” (7/20 aprilie1991)[/COLOR]
Irineu este chemat să se facă mijlocitor pe lângă [COLOR=green]Doina Cornea[/COLOR], o binecunoscută militantă pentru ideile monarhiste, care este numită acum “[COLOR=green]Apostol[/COLOR] al României”. Ea este proiectată a fi vector de legătură cu [COLOR=red]unsul[/COLOR] României, regele Mihai:
[COLOR=blue]Hai, că Eu sunt! Hai să biruim! Hai, că plata voastră, multă este în ceruri! Adu-Mi cu inima aproape de Mine și de tine pe aceea pe care [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu am numit-o [/COLOR][COLOR=green]apostol[/COLOR][COLOR=fuchsia] al României Mele[/COLOR][COLOR=blue]. Adu-o lângă lucrul Meu, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]vreau s-o fac [/COLOR][COLOR=green]apostol[/COLOR][COLOR=fuchsia] pentru lucrul Meu[/COLOR][COLOR=blue]. Eu voi fi Acela Care voi putea ceea ce nu poate nimeni pe pământ; Eu, că Eu le împlinesc pe toate. Îți dau o putere aparte pentru ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]s-o unești pe ea cu lucrul Meu[/COLOR][COLOR=blue], căci prin acest lucru pe care-l lucrez Eu în România, voi aduce în curând slava și fericirea acestui pământ ales. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Vreau să-Mi fac legătură bună cu [/COLOR][COLOR=red]cel uns[/COLOR][COLOR=fuchsia] al Meu[/COLOR][COLOR=blue], că va trebui să lucrăm după planul Meu, căci cu voi este tot cerul. Iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]merg cu cuvântul înainte și[/COLOR][COLOR=fuchsia]vorbesc cu ea acum[/COLOR][COLOR=blue], dar mai întâi terminăm această carte cu cel mai dulce cuvânt: pace!”(10/23 februarie 1991) [/COLOR]
Cuvintele “[COLOR=fuchsia]merg cu cuvântul înainte și[/COLOR][COLOR=fuchsia]vorbesc cu ea acum[/COLOR]” se referă la misiva adresată [COLOR=green]Șfintei Apostolițe Doinacornea[/COLOR] și datată 11/24 februarie 1991 ( doar o zi mai târziu).
Din nou, Irineu este invitat să se lepede de prieteni și să se lipească strâns de liderii pucioși. Iar cei care ar îndrăzni să-i despartă sunt blestemați:
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Am acești copilași prin care Eu lucrez[/COLOR][COLOR=blue] și prin care se vede Scriptura aceea care zice: «Cine nu lasă părinți și frați și țarini și case și lume pentru numele Meu, acela nu poate fi ucenicul Meu», iar cel ce lasă totul pentru Mine, acela este ucenicul Meu. O, acești copilași nu s-au mai uitat înapoi. Au tăiat de la ei, și iată, fericiți vor fi și peste multe vor fi puși cei ce ascultă cuvintele Mele și le împlinesc. De aceea [/COLOR][COLOR=fuchsia]te-am lipit cu ei[/COLOR][COLOR=blue], și vai, copilul Meu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]vai celor care numai ar cugeta să pună bârnă între tine și aceștia[/COLOR][COLOR=blue] de care Eu Mă servesc și prin care Mă leg cu tine pentru săvârșirea lucrului Meu din zilele acestea! Spun așa fiindcă se iscodește încă lucrul Meu cu tine de către cei fățarnici care zic că sunt și ei cu lucrul Meu, și numai puțin aluat dacă este de la aceia, umblă să strice frământătura cea din cer. Ferește-te de aluatul celor fățarnici, căci aceia nu lucrează în via Mea. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Ferește-te tu de prieteni, că de dușmani te feresc Eu[/COLOR][COLOR=blue]. Dar Eu voiesc să înțelegi ce-ți spun, căci cel ce nu este cu lucrul planului Meu, acela nu este cu tine după adevăr. Ferește-te de omul limbut, că acela are două limbi. Și te ferește încă de cel lingușitor, căci cuvântul mieros al acestuia este cu două înțelesuri. Eu sunt în toată vremea cu pază tare peste tine, și cete de îngeri tari lucrează în preajma ta, căci vreau să te am, copilul Meu iubit, și vreau puternic să te am, și vreau dreptar să te am în mijlocul unui neam îndărătnic și necredincios.” (7/20 aprilie1991)[/COLOR]
Irineu este chemat la Pucioasa, la “întâlnire” cu liderii pucioși, cu care să stea în sfat și de la care să primească ordine, apoi să devină “scula” de execuție a planului lor, punctul de atracție și garantul amăgitor pentru alți simpatizanți, care sunt așteptați să adere la sectă:
[COLOR=blue]“– Iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să ne întâlnim la ieslea coborârii Mele[/COLOR][COLOR=blue] și să întărim de la Mine și de la tine [/COLOR][COLOR=fuchsia]pe cei pe care-i așteptăm[/COLOR][COLOR=blue], pe cei cu care ne ajutăm, căci vreau să-i fac să priceapă bine lucrul Meu din vremea aceasta. Vreau să pricepi bine că în acest acoperământ în care Eu cobor cuvântul Meu, vom lucra adesea peste multe [/COLOR][COLOR=fuchsia]scule ale planului Meu[/COLOR][COLOR=blue], și vom lucra peste ei și cu ei apoi, ca să desăvârșim via aceasta și s-o ridicăm pe România în vârful gloriei Ierusalimului ceresc. [/COLOR]
[COLOR=fuchsia]Voi mai sta în sfat cu tine[/COLOR][COLOR=blue], că multe sunt ca să le aduc spre știre și spre împlinire. Tot ce ți-am dat de lucru, fii destoinic și [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrează-le pe toate până la capăt[/COLOR][COLOR=blue], copil credincios al cerului sfânt, că vremea e târzie, copil iubit de Dumnezeu. Amin, amin, amin.” (7/20 aprilie1991)[/COLOR]
În iunie 1990, pucioșii plănuiesc edificarea unei biserici de zid, care să le asigure autonomia funcțională și independența “canonică” de Biserica Ortodoxă. Alături de regele Mihai, Irineu urmează să fie și el “[COLOR=blue]garant cu numele său[/COLOR]” asupra “ortodoxiei” acestei biserici, denumită conspirativ “piatră de mărturie”.
|